internetten alışveriş yapmak – dertli sözlük
ismini ispat etmiş siteler harici tehlikeli olabilir. zira kredi kartınızın kopyalanma durumu ve kartınızdan gereğinden fazla para çekilmesi ihtimali var.
güvenli olmadığına inandığım alışveriş şekli. kapıdan ödemeli olarak alsanız da ürünü çoğu site tc kimlik numarası istiyor.
senelerdir yaptığım eylem.

6-7 senedir;

elektronik cihazlarımın tamamını internet üzerinden satın aldım, elektronik cihaz sattım.
kitapların birçoğunu internet üzerinden satın aldım.
ev eşyası olarak, çamaşırlıktan ütüye kadar birçok ürün satın aldım.
ve muhtelif ürünler...

hepsi de zararsız, ucuz.

alışveriş yapılacak site tercihi önemli, sonrasında endişeye gerek yok.
sanal kart kullanırsanız bir sıkıntı olmaz. hoş yine de gerek duymuyorum sanal karta. adres satırının başında https yazıyorsa ki buradaki s harfi secure manasındadır, site güvenlik sertifikası kullanmak zorunda ve adres çubuğu kırmızı yanmıyosa veya uyarı vermiyorsa ki bu da sitenin sizin tarayıcınızın güvenli gördüğü sertifikaları kullandığını gösterir bu durumda kredi kartı bilgilerinizin 3. kişilerin eline geçmesinin çok zor olduğu manasına gelir. velevki bir dolandırcılık hadisesiyle karşılaştınız bunu bankanıza 24 saat içerisinde bildirmekle yükümlüsünüz. aksi halde işiniz çok zor. diğer bir husus ta eğer birisi sizin kartınızdan para çekekse mutlaka banka hesabı olmak zorunda ki bu da şu manaya gelir sizi dolandıran kişi gerçek kişidir ve banka hesap numarası bilgisinden mahkeme bu kişiey eliyle koymuş gibi bulabilir. neyse çok detay oldu. yine de allah o durumlara düşürmesin.
bir çok insanın kolayına gelen bir durum. zamandan tasarruf sağlayan ve dolandırıcılık tehlikesinin en yüksek olduğu bir durum. dikkatli olunmakta büyük fayda var. :)
en iyisidir.hem ucuz hemde hesaplıdır.şöyleki;müşteri yorumlarını okuyup alınacak ürünü değerlendirebilecek diğer online mağazalarla kalite, içerik, hesap açısından kıyas yapabileceksiniz.dikkat etmeniz gereken şu hususlar çok önemli;1-sanal kart kullanın2-kendilerini e-ticaret noktasinda ispatlamiş siteler önceliğiniz olsun.3-müşteri yorumlarını dikkate alın4-ürün alacağınız siteyi forum, sözlük sair platformlardan da araştırın.