nişanlanmak – dertli sözlük
kanuni tanımı çok yerindedir.
nişan; farklı cinsten iki kişinin hiçbir şekli prosedüre uymak zorunda olmadan karşılıklı olarak evlilik iradelerini açıklamaları durumudur.
nişanlılık; sadakat ve evlilik yükümlülüğünü gerektirir.
nikahlanmak değildir . günümüzde yanlış anlaşılan bir olgudur. nişanlılıkta , nişanlımız bizim değildir. eli tutulmaz , yalnız kalınmaz onla. yerine göre allah esirgesin fitne sebebidir
alnının ortasında kırmızı bir lazer hissetmek. birazdan zımbalanıp öleceksin. gündelik manasıyla da örtüşen bir şey bir bakıma.
haftaya abimin başına gelen muhteşem hadise. benim başıma gelen ise temizlik, yemek, kıyafet seçimi, misafir ağırlamak, tatlı tatlı konuşup gelin kızın gözüne girmek. hahahahah yine de zevkli be.
türkiye şartlarında helale vesile olacağı yerde zinaya vesile olan hadise. belki de bu haliyle kullu bid'atin dalaleh ölçüsüyle değerlendirmek gerek.
geçen ay sevdiğim kızın başına gelen musibet. şimdi salim bir akılla düşününce nasip olmadığına bin şükür diyorum. hayır bildiklerimizde hakikaten şer varmış. nasıl tarif etsem... hani sevdiğiniz ama size zararı dokunacak bir şey vardır. onu başkasında görünce yanınızda istersiniz ama teklif edildiğinde aklınız ağır basar ve teşekkür edip yola devam edersiniz. öyle bir şey.