tesettürden vazgeçen insanlar – dertli sözlük
i̇nsanlık hali diyebiliriz ancak bunun ana sebebinin artık ciddi olarak irdelenmesi gerekiyor. çok sağlam dediğimiz hatta zamanında imrendiğimiz erkekleri ve kadınları siyasi fikirlerinde ufak tefek değişim olunca ilk terk ettikleri şey nedense tesettürleri oluyor. allah imtihan etmesin kimseyi kiınamak haddimize değil. ancak bir sorun var ve bu sorun görmezden gelinmemeli.
önemli bir konu.

olayı siyasi fikirlerdeki değişimle bağdaştırmanın doğru olmadığını düşünmekle birlikte, siyasetin etkisi olmadığını da düşünmüyorum.

i̇slamcı kimliğiyle tanınan bir iktidarın özellikle son 10 yılında yaptığı uygulamalar ne yazık ki i̇slam'la bağdaştırılır oldu. çünkü iktidar ve i̇slami cemaatler arasındaki çıkar ilişkisi özelde seçim dönemleri genelde de birçok "kırılma anı diye sunulan" olayda ilan edildi.

bu durum karşısında, "hayır i̇slam bu değil, iktidardakilerin müslüman kimliğiyle tanınması, cemaatlerin bildiriler yayınlayarak hükümeti desteklemesi, devletin/iktidarın eylemlerini i̇slami refleksle yaptığı anlamına gelmiyor." minvalinde yapılan izahlar yeterli olmayınca, ben onlarla aynı mahalleden değilimin ispatı çabasıyla bu tür davranışların arttığı düşüncesindeyim.

olay sadece tesettür de değil üstelik. tesettür buzdağının görünen kısmı.
i̇mam hatip liselerinde ilahiyatlarda artan deist ve ateist sayılarının da önemli sebeplerinden birisi müslümanların bugünkü "duruş bozuklukları" maalesef.

bu gidiş nereye bilinmez; ama kanaat önderleri olarak bilinen kişilerin bu konularda çalıştaylar yapmaları, konuyu çalışmaları ve çözüm önerileri ortaya koymaları gerek .
dindar nesil yetiştirildiğine inanan insanların tesettüre yönelmesini de tesettürden vazgeçmesini de bundan mülhem olduğunu düşündüren hadise.