aşı karşıtlığı – dertli sözlük
karşıt olmak başka aşı olmak istememek başka.karşıtların dayanaklarının çoğu tutarsız covid-19 hakkındaki komplo teorilerine dayanır.temellendirilmiş bir karşıtlık varsa saygı duyulur.fakat ne idüğü belirsiz örnekler, tuhaf ve tutarsız çıkarımlar, ismi bile uydurma sözde doktorlardan belgelerle yapılan karşıtlığa saygı duyulmaz."almanya'da bir doktor şöyle şöyle dedi" diyorlar. girip bakıyorsun. sadece komplo teorilerinde geçen bir isim. başka yerde yok.
ne aşıyı destekliyorum ne de karşıtıyım. aşıları üreten firmalara güvenmiyorum. böyle söyleyince hemen çip meselesini açıp dalga geçiyorlar. hayır. ben eğer dünyanın sayılı zenginlerinden ve yatırımcılarından olsaydım bu kadar insana çip takılması için paramı heba etmezdim. ayrıca bu imansızların her şekilde gözümüze soktuğu ''dünyanın nüfusunun fazlalığı'' meselesi var. dünyanın çöpünün yarısını üreten amerika, kaynakları en fazla tüketen, dünyayı kurutan gene bunlar ama nüfus fazlaymış, kaynaklar yetmiyormuş diye orada burada konuşan, filmler yapan gene bunlar. pandemide en fazla zenginleşenler de belli. bu iş kime en çok yarıyorsa ben onlara güvenmiyorum. ama yarın öbür gün aşı olmazsan okula gidemezsin, otobüse binemezsin, evden dışarıya adımını atamazsın derlerse...
hiç mantıklı olmayan bir hareket.bazen bana batıdaki uyduruk tarikatları hatırlatıyor.aşı karşıtlarının önermelerini dinlerseniz ne kadar komik olduğunu görürsünüz.neyse aşı olmak ya da olmamak herkesin kendi kararı ama toplumu ve ülkeyi etkileyen bir yanı da var.mesela hasta sayısı arttıkça ne oluyor kapanmalar tekrar gündeme geliyor ve ekonomi gittikçe zayıflıyor.hayat pahalılığından hiç bahsetmedim bile.yani aşı olmayanlar diğerlerini enfekte ederek hakka girdiği gibi aynı zamanda hayatı bize zorlaştırıyor.okulların açılması tehlikeye giriyor.köy okullarında internete erişimi olmayan ve eba tv'nin de çekmediği çocukların hakkı mesela...
konuyla ilgili sinan alper’in(*) bu insanlar neden böyle? isimli podcast serisinden kısa bir bölüm var, altında yatan sebepleri merak edenler için dinlemeye değer. ilk iki bölümde de komplo teorilerini konuşuyor, onlar da ilgili olarak dinlenebilir. spotify’da mevcut. https://open.spotify.com/episode/3oltmzbuz9bvqc1ns9uhfc?si=6yp3w2vmszgebjzl27da4w&dl_branch=1
geçen bir müşteri aşı olduktan sonra iktidarsızlık problemi yaşadığını söyledi. biontech olmuş. i̇ki aydır durum stabil dedi. bilinçaltı, koşullanma falan diyenler olabilir ama ben aşılara güvenmiyorum. bu demektir ki dünyanın çoğuna, devletlerin hemen hepsine güvenmiyorum. bu tek başına beni haksız çıkarır mı?.. zaman büyük müfessir, bekleyelim görelim.
bu da antisemitizm gibi bir algıya dönüştürülüyor. i̇srail zalim deyince yahudi düşmanı oluyorsun bir anda.

aşı karşıtı diye bir şey yok. aşı denen tedavi yönteminin işe yaramaz veya zararlı olduğunu iddia eden kimse yok en azından ben görmedim.

dsö diye bir kuruluş var. aşıları piyasaya süren belli ülkeler ve odaklar var. bu işin kötü niyetle kullanıldığı örnekler var. şimdi bu adamlara güvenmeyen neden aşı karşıtı, bilim karşıtı olarak yaftalanıyor?

fahrettin koca aylarca yalan söyledi millete. şimdi aşı çok güzel bir şey aşı olun, çok güvenli diyor. buna inanmak zorunda mıyım? i̇nanmazsam bu benim suçum mu fahrettin beyin mi?

bence aşı güzel bir tedavi yöntemi ama abd'ye güvenmiyorum. abd aşısına güvenmiyorum. bunu söyleyince abd karşıtı mı olurum aşı karşıtı mi? bu manipülasyon bile şüphelenmeye yeter.
covid aşılarının dayatması neticesinde karşıtlık kazanmaya başlanılan hadise. ne idüğü belirsiz şeyleri zerkediyorlar vücuda. hiçbir koruma garantisi olmadığı gibi maske takmaya mesafeye vs herşeye devam. ne anladım ben o işten. ne diye vurulayım hiçbir izahı yok. olanlarda olsunlar madem koruyor aşı. bana ne bulaşıyosun. ben olmuyorum. birkaç sene sonra kanser hastalıkları fırlarsa çocuklarınız özürlü doğarsa aman canım herkes yaptırdı bizde yaptırdık felan dersiniz. kimsenin sorumluluk kabul etmediği saçma saçma aşılar. ne kadar geç vurulursak o kadar iyi. allah nasip etmesin tabi şu saçma sapan uyduruk pandemi yalanından bizi bir an evvel kurtarsın amin
adam sigara içerken "aşının içindeki maddelere güvenmiyorum ilerde ne gibi yan etkileri olacağını bilmiyoruz" diyor. aşının bir tedavi olmadığını, işe yaramadığını düşünen birçok aşı karşıtı var malesef.