mustafa yavuz gül – dertli sözlük
resimli filim animasyon stüdyosu'nun kurucusu. 2004 yılında boğaziçi psikoloji'den mezun olup animasyon sektörüne kaymış, trt çocuk için de birçok animasyon projesi hazırlamıştır.

(bkz:maysa ve bulut)
(bkz:minyatür masallar)
(bkz:bizim ninniler)
(bkz:bir varmış bir yokmuş)
(bkz:ege ile gaga)

kendisini keşfetmeme vesile olan muhalif gazetecilere buradan şükranlarımı sunarım. yapımcılığını üstlendiği maysa ve bulut çizgi filmini o kadar çok yazıp çizdiler ki animasyona kafa yormazken bile ilgimi çekmişti:

''trt her bölüm için 450 bin lira ödüyormuş!'' ''oh ne güzel iş!''

''her akşam çocuklara beş on dakika masal anlatan bu arkadaş türkiye'nin en çok kazanan insanı''

sonra trt açıklama yapmış ''450 bin değil 45 bin'' diye.

para mevzuları bitince de ''çizgi filmde cinsel taciz görüntüsü'' diye yine aynı çizgi film için yaygara kopardılar. internette aratıp bu meseleyi de kolayca bulabilirsiniz. bunu açmayacağım. yani insanın aklı almıyor. neler düşünüyorsun, nelerle uğraşıyorsun da kimsenin aklının ucuna gelmeyecek bu şeyi benzetiyorsun/haber yapıyorsun. ne denir bilemiyorum.

bu çirkin mevzuları da geçersek mustafa yavuz gül ile alakalı pek az şey bulabildim.

2015'te dördüncüsü düzenlenen uluslararası çocuk medyası konferansında on dakikalık bir sunumu bulunuyor:

https://www.youtube.com/watch?v=5vv9gkt5mry&ab_channel=trtocuk




bana samimi geldi. sağlam bir araştırmayla karakterleri, ortamları tasarlamışlar. konular da keza öyle. maysa ve bulut'u planlarken ilk başta fantastik yapmayı düşündüklerini de belirtmiş.

studio olarak şu sıralar muhtemelen uzun metraj bir film üzerinde çalışıyorlar. kendilerine başarılar dilerim. ismi de sırat ekspresi imiş.