dertli sözlük yazarlarından müteşekkil sohbet meclisi – dertli sözlük
az önce şöyle bir hayal ettim.hani her yazarın yazdıkların ötürü bir karakteri oluşuyor burada. işte o hayal dünyamızdaki karakterler geniş bir kafeterya gibi ortamda aynı anda bulunsalar acaba neler olurdu. rönesans tablolarına benzeyen bir görüntü canlanıyor kafamda :) hayalimde şuan yazmayan yazarlarda var tabi. kimi yazarlar bir köşede oturmuş (gbkzl: eren : ) nin sohbetini dinliyor. kimi yazarlar (gbkzl: kütüphane faresi : ) nin şiddet içerikli söylemlerini tekbirlerle destekliyor. kimi yazarlar köşede ferrarisini parketmiş (gbkzl: formulacı : ) ile istanbul pistini değerlendiriyor :). (gbkzl: eddai : ) meclise üst kattaki balkondan bakıp yanındaki sekreterine notlar aldırıyor. herkes konuşmaya dalmışken kapıdan (gbkzl: metropol bedevisi : ) geliyor elinde yazdığı enteriyleri getirmiş .niye bunları okumuyorsunuz diye sitemkar. bu sözleri duyan (gbkzl: halit : ) durur mu başlatıyor isyanı. bu meclisi dağıtalım böyle meclis mi olur vs vs. tam ortalık karışacakken dışardan büyük bir gürültü duyuluyor. fakat kimsecikler gözükmüyor. duvara (gbkzl: sır : ) diye yazıp gitmişler. (gbkzl: adamın biri : ) tebbessüm ettikten sonra daktilosunun başına geçti fakat şeritte mürekkebi kalmadığı için yazdıkları görülmüyor. bundan haberi var mı bilinmiyor.:) birde ilginç bir yazar daha var ismini her okuyanın hoşça bak zatına kim (gbkzl: zübdeialem : )sin sen. dediği. herkes onun entirilerinden ziyade bu dizeyi okur. birde meclisin muhteşem üçlüsü var . (gbkzl: meolinkh : ); (gbkzl: münkesir : );(gbkzl: muarrif : ); bu üçlü meclisin müdavimidirler ama çok fazla seslerini duymazsınız. isimleride sürekli karıştırılır.zaman zaman bir şeyler karalarlar. o karalamalardan nitelikli bilgi elde edip sevinirsiniz. meclisin bir köşesi de mescid. dua edenler zikir çekenler orda. (gbkzl: dert etme dua et : ) ; (gbkzl: misvaklı rambo : ) ; (gbkzl: erbakanı sani : ) .ikindi vakitleri (gbkzl: kevgir misali : ) akşam çorbasını hazırlıyor mutfakta. eee ne yapacaksın bu kadar millet bir şey ile doyacak. derken ayda bir kere aylık dergi emsali gelip saatlerce konuşup bir aylık derdini döktükten sonra pılısnı pırtısını toplayıp giden (gbkzl: birküçüktebessüm : )ü anmadan olmaz. ansiklopedik bilgisi takdire şayan. eeh işte meclisin bir de karakutusu var. vakti zamanında meclis içerisinde türkü korosu kurup kendileri çalıp söylemiştiler. kimsecikler ses edememişti. öyle ki enteriler 6şarlı 7şer li eksiler yahut artılar alır olmuşlardı.. :) tabi koronun alfası (gbkzl: blacknurse : ) . şimdilerde alfalığı terk etsede meclisimizden ayrılmadı. güzel anılar biriktirdi. tekrardan alfalığa dönmesi temennimiz vardır. mecliste olup gözümden kaçan olabilmiştir sonuçta ikinci katın balkonunda değiliz. eh işte dertli sözlük ahalisi bendeki tablo bu şekilde. nasip olursa birgün üsküdar da kurarız bir meclis.
(gbkzl: already modern : ) ; "aa(gbkzl: yonuzzade : ) birşeyler yazmış dur eksiliyeyim. " :) zaten modern adam benim gibi tahta kafalıyı napsın. çıksa da gelse şimdi. :)


galiba sözlükteki en çok gizli bakınızlı tanımı girmiş bulunuyorum.
yazdıklarım hayal dünyamın mahsülüdür. gerçekle ilişkisi varsa da yoktur.
#485837 çok iyi yaa :)

bu tarz bir şeyi bende hayal etmiştim. gerçekten de tanımları okudukça zihinlerde herkes için karakterler oluşuyor. hatta belli başlı yazarların -zaten kaç kişiyiz ki :)- avatarlarını tasarlayıp sosyal medyada sözlüğün tanıtılması için kullanılabilir diye düşünmüştüm. sözlükteki tanımları kullanarak küçük çaplı bir kurguyla çizgi romanımsı afişler hazırlamayı düşünüp henüz iki karakter ve birkaç arka plan hazırlamıştım ki maalesef tabletim bozuluverdi. eddai bilir. inşallah düzgün bir grafik tablet aldığımda bu işe tekrar döneceğim.


#485837 ayrıca şurada metropol bedevisi'ne çok güldüm :) kendimi o kadar mı çok belli ediyorum sözlük ya :)
galiba biraz sitemliyim evet, kabul.

ama yonuzzade'nin bu kurgusu aklıma daha yeni fikirler getirmeye başladı. bunu geliştirebiliriz :)
yeter ki kıymetli sözlük insanları olarak yazmaya devam edelim heyecanımız da diri olsun :)