sözlük yazarlarının podcast tavsiyeleri – dertli sözlük
hepsini düzenli takip etmiyorum. aralarında düzenli takip ettiklerim, bölüm kaçırmadıklarım da var. fakat buraya yazdığım kanalların en az 1 bölümünü dinlemiş ve beğenmişimdir. sadee bir bölüm dinlediklerim de var. hangisi olduğunu söylemem.

not: daha önce yazılmışları da listeye eklemediğimi belirtirim.

düzenli dinledikleriminin zamanla başlıklarını açacağım. ayrıca bu başlık da güncellenecek. el-an spotify'de 46 kanalı (ing ve tr) takip ediyormuşum.

dolu demlik - selman maltaş. konukları iyiydi. epeydir ses yok. belki devam eder
gönül sadası - kemal sayar-saadettin ökten... podcast dünyasının en iyisi.
hüseyin arslan - genç bir sosyal bilimci. konuk ağırlıyor. sohbet ediyor. bir dönem beraber de çalıştık. iyi adamdır.
kulak uleması - başlığını açtım.
aa podcast - anadolu ajansı podcasti.
silahlar ve tereyağı - uluslararası ilişkiler, silahlar ve sair. ilgilisine. ben çok ilgili değilim.
sıfırdan globale - ihracat yapan girişimcilerin hikayeleri var. kendi mesleğinizle-ilgi alanınızla ilgili bir tecrübeye denk gelebilirsiniz.
mutfaktan sesler - yemek kültürü üzerine (tarifi değil). arada ilginizi çekecek konu ve konuklara rastlayabilirsiniz.
dil yaresi - levent dönmez'in ntv radyo'daki programının kayıtları.
enis doko
başkanım podcast - üç kişinin havadan sudan ordan burdan. bazen siyaset bazen futbol bazen kültür üzerine muhabbetleri. birkaç kayıtlarını dinlemiştim.
overlay - ürün geliştirme, tasarım, teknoloji üzerine.
benim hocam bielsa - futbol, basketbol, formula 1...
kahverengi yol panoları - iş sanat podcasti. adı üzerinde kahverengi yol panoları ile belirtilen tarihi eserlere, mekanlara, kültüre dair.
(bkz:the thinking muslim) orjinal/ilgi çekici konularda donanımlı kişiler konuk oluyor. maalesef türkiye'de yeteri kadar fikri derinliğin olmadığı birçok dini/sosyal konu burada oldukça seviyeli bir şekilde tartışılıyor.

ingiliz aristokrasisinin içinden gelen tony blair'in baldızı mühtedi gazeteci lauren booth'un islam ve kadın üzerine konuştuğu podcast'ını dinledim yakın zamanda. bizim oryantalist ilahiyatçılardan kat kat ehl-i sünnet görüşüne daha muvafık şeyler söylüyor. yakın zamanda müslüman olmasına rağmen tesettürün manasını çok iyi kavramış ve müslüman kadınlara batı'da uygulanan ayrımcılığı gayet doğru bir şekilde dile getiriyor. yozgat'ın, çankırı'nın köyünden çıkan ilahiyatçıların burun kıvırdığı dine allah böyle insanları hizmetkar kılıyor işte.