kırkyama – dertli sözlük
ninelerimizin artan kumaş parçalarını çeşitli şekillerde, desenlerde itinayla bir araya getirip dikmesiyle oluşmuş israf karşıtı kıymetli bir sanat. ürünlerinden en sevimlisi bende de şu an bir tane olan kırkyama seccade. bunun haricinde yorganlar ve yastık kılıflarında da kullanılmış.

sıfır atık dünyada popülerleşince sanki bizde hiç böyle bir şey yokmuş gibi hayretle ve hayranlıkla ürünler satın alınmaya başlandı. sıfır atık ve bir şeyler satın alma (!)
sloganlı ürünler, pastel renkler, tahta kaşıklar, dışı tahta içi çelik termoslar, vıdı vıdı...
i̇şte bu kendini bilmemek. halbuki şu an altmış yetmiş yaşındaki ninelerimizle oturup sohbet edilmeye çalışılsa sıfır atık yöntemlerinin alaları duyulur.
bıktım bu popüler furyalardan. milletin olanını evirip çevirip, avrupa'da amerika'da şöyle bir dolaştırıp tekrar önümüze sürüyorlar. bizde bayılırız zaten böyle şeylere...
bunlara kanmamak için önce şuur mu lazım, reklam mı? şuur birden kazanılmayacağına göre şuurlu kişilerin akıllıca yaptıkları reklamlar olabilir. ne yapalım bu çağda işler böyle yürüyor. gerçi purple cow 'u bitirince daha çok fikir yürütebilirim diye düşünüyorum bu konuyla ilgili.