fahrettin koca – dertli sözlük
59. hükümetin sağlık bakanı.

korona virüs sürecini şimdiye kadar çok iyi yönettiği söyleniyor. konudan bağımsız olarak bu, türkiye'de artık başkanlık sisteminin ve yeni tip teknokratik siyasetin yerleşmeye başladığına işaret ediyor. kendisi siyaset dışından bir isimdi. kariyeri onu bakanlığa taşıdı.

özel sektörden gelen isimlerin geleneksel bürokratik kadrolardan daha iyi hizmet etmesi bu sistemin sağlıklı bir şekilde dönüşmeye başladığını gösteriyor.
covid 19 ile mücadelede birincil sorumlu olan sağlık bakanı. i̇şin sağlık tarafıyla ilgili net bir tavır ortaya koyamamaktadır. açıklanan hasta sayısının hastanede yatarak tedavi gören hastaları ifade ettiğini yeni öğreniyoruz (günlük açıklanan tablo 29 temmuzda değişti). testi pozitif olup ayaktan takip ve tedavi edilenler dahil değil. yani muhtemelen günlük pozitif vaka sayısı açıklananın 10 katı. pcr testinin yalancı negatifliği de düşünülünce sayı daha da artıyor. kandırılıyoruz muhabbetine gerek yok ama oluşturulan olumlu tablolar zaten kurallara uymada problemli halkı daha da rehavete sürüklüyor. salgınla mücadelede başarının bir göstergesi de değil. hastalığı ikinci kez geçirenler var dolayısıyla aşı bulunana dek bu mücadele devam edecek. maske, mesafe, hijyen deyip de bitişik nizam maskesiz sıralanan devlet büyüklerimizi de tebrik ediyorum (bkz:2020 malazgirt zaferi kutlamaları).
"nasıl methedeyim sevdiğim seni"den "yalancısın inanamam, gayrı sana güvenemem"e dönmüş bakan.
türkiye'de popüler olmanın da, gözden düşmenin de ne kadar kolay olabileceğinin örneklerinden biri olan politik insan.tabi kendi düşen ağlamasın bir zahmet.
bugün konuşmasında şöyle bir bölüm vardı:"bugün çin'den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı."
faşist insan. covid bahnesine insanlara ne idüğü belirsiz aşıları zorla vurduracak. özellikle biontech aşısı için o belgeyi imzalayıp aşı vurulanların aklına şaşıyorum. o gibi insanlar yüzünden böyle avam bir bakan var. halkına yalan söyleyen, aldatan insan.