geceye bir tavsiye bırak – dertli sözlük
türlü alanlarda verilebilecek, günü güzel kapatmamızı sağlayacak tavsiyelerdir. arapçasını geliştirmek isteyenler için;الشيخ صالح المغامسي sohbetlerini öneriyorum.https://youtu.be/gn6lhtlmkle
"helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. harama girmeye hiç lüzum yoktur."bu söze inancınızın tam olması tavsiyemdir. haramın verdiği bir dakikalık lezzet için vicdan ile boğuşmaya, sonsuzu yakmaya hiç gerek yok. muhakkak helal olan şeyler bize yetecektir. bunların peşine düşmek lazım...
çok idealist olursanız arkadaşlarınız pembiş gelin olurken siz oturup ağlayarak sınav çalışırsınız. olmayınız, gidip fiyonk ve pullara dost olunuz.
tüm belalar, yalnız kalma yeteneğimizin olmayışından gelir başımıza diyormuş fransız ahlȃkçı yazar jean de la bruyère. i̇steyen tavsiye olarak alsın. :)
arkadaş edinirken veya biriyle tanıştığınızda karşınızdaki kişi hakkında kısa sürede sağlam malumat edinmek istiyorsanız ona ödünç kitap verin ve olacakları izlemeye koyulun. güvenilirlik, emanete muamele ve sonrasında sohbet edebilme becerisi gibi ve gözlem gücünüz nisbetinde daha fazla konuda tanımanıza imkan sağlar.