grup genç – dertli sözlük
müslümanlara yönelik özgün müzik çalışmaları yapan yılların eskitemediği topluluktur. bir nesil onların ezgileriyle büyümüştür. zamanla samimiyetlerin gevşemesine inat dik durşlarını koruyan kardeşlerimizdir. yolları açık olsun. ã‡ok daha güzel şeyler bekliyoruz onlardan. direnişi diri tutmak gerek zira.

bir örnek olarak ilk ezgiyi ben sunmuş olayım.
(bkz:kara zulüm)

http://fizy.com/#s/158x0a
90'ların en damar islamcı müzik grubu. ayakta, koro halinde, kalın sesleriyle, meydanların yahut spor salonlarının ortasında, sakallarıyla haykıran gruptur. şarkı söylerken eylem koyarlar adeta.
sesleri biraz fazla dramatik gelir bana; ama severiz gene de. [şimdi ne yapıyorlar, bilmiyorum].
bir dönem değil her dönem her an parçalarıyla coştuğumuz grup. içinde islami, imani bir heyecan taşıyan, yüreği dert diye diye kavrulan içi içine sığmayan gençliğin güzel duyguları tazelemelerine vesile olan ekiptir.

18 mayısta bağlarbaşı kültür merkezinde bir kez daha şarkılarımızı söyleyeceğiz...
albümlerinin herbiri güzel olmakla birlikte yarının adı umut adlı albüm favorimdir. güneşi tutamadım, şarkılarımızı söyleyeceğiz gibi ezgiler de bu albümde mevcuttur. şarkılarımızı söyleyeceğiz genç derginin meşhur tanıtım videosunda da fon olarak kullanılmıştır.
grup genç 1994'ten itibaren müzik çalışmalarını sürdürüyor. müzik dünyasında ilk olarak şehadet vakti adlı albümle tanındı.

grup genç yüreğinde taşıdığına inandığı meseleler üzerinde yazdığı yada yazılmış olan eserleri değerlendirirken hitap ettiği kesime karşı sorumluluklarının bilinci ile söylemleri havada kalmayacak ancak ilk günkü söylemlerinin de sonuna kadar arkasında kalma gayreti içerisinde müzik yapmaktadır. güzeli hedefleyip eğilip bükülmeden ve yaşanılan zamandan da kopmadan bir şeyler ortaya koyma çabasındaki grup dört kişi olarak hala çalışmalarını sürdürmektedir.

(bkz:i̇zzet okumuş)
(bkz:mahir arslan)
(bkz:murat polat)
(bkz:i̇smail ergenler)

ayrıca yıllarca gruba emeği geçmiş, son albüm hariç tüm albümlerde bir çok güfte, beste ve solo yorumları olan ve 2 yıl önce gruptan ayrılan aziz insan:
(bkz:abdullah taşkıran)
"bir uyanış, bir diriliş, bir yeniden doğuş, bir besmele çekişin davasıdır bu" diye sözleri olan bir uyanış parçasının sahibi, güzel insanlardan oluşan grup.
daha çok agd kapsamındaki programlarda görmeye alıştığımız grup.
18 mayıs'ta istanbul'da yapılan gençlik şöleninde verdikleri konserden sonra görüldü ki bu güzide topluluk bu heyecanını yitirmiş gençlik karşısında artık etki yaratamaz olmuştur. okudukları birbirinden güzel parçalara karşı bırakın salonda bir heyecanın oluşmasını pek çok kişi programdan tatmin olmadığını dile getirmiştir.