meral akşener – dertli sözlük
süper babaanne rolü oynanayan sürekli parti değiştiren yağlı kazık hikayesiyle daha çok bilinen bir siyasi.son günlerde mhp'de muhalif kanadı temsil ediyor.paralel medya'ya çıkıp başbakan olacağım felan da demiş.
kendisini yıllar önce üniversitede dinlemiştim. o zamanlar bahçeli'nin sağ koluydu. meğersem kamuoyu yoklaması yapıyormuş. o zaman da bu itici, boş popülizmi vardı. hiç suya sabuna dokunmadan iki buçuk üç saat konuştu. yok ailem dp'li eşimin ailesi chp'li, iki geleneği de biliyorum falan, herkese mavi boncuk dağıttı. kendisine abdullah öcalan hakkında soru sorulmuştu, onu bile kıvırdı net bir şey söylemedi. tansu çiller meral'den çok daha yetenekli, entelektüel ve başarılı bir kadındı, sonuç malum. meral akşener'e bu ülkede bakanlık bile fazla.

ilk başkan olduğu zamanlar aman gençler foucaoult okuyun falan diye konuşan kadın şimdi ağzını da bozdu, mahalle ağzıyla muhalefet yapmaya çalışıyor. hayret.
kadının idareci olduğu memlekette yerin altı yerin üstünden hayırlıdır. zaten siyasete bulaşan kadınların zaman içinde erkekleştiği, yani çirkinleştiği hepimizin malumu. bir de muhafazakar kanatta böyle bir şey, garip yani.
kendisine atfedilen kazık hikayesi tamamen pr malzemesi. yoksa meral akşener'in bu dönemde çevik bir'in demir lady'liğini yapmaktan başka bir misyonu yoktu;

https://www.sabah.com.tr/video/haber/meral-aksenerin-28-subat-yuzu-video

akşener: ben imza attım milli güvenlik kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. gönülden inanıyorum, uygulanacak. uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

birand: uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

akşener: başka çaresi yok, uygulanacak!

birand: uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

akşener: şimdi bakın, i̇çişleri bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. milli güvenlik kurulu kararlarının milli eğitime düşen var, diyanet'e düşen var, adalet bakanlığı'na düşen var. şimdi adalet bakanlığı çalışıyor. onlar da bir genelde yayınladı. ben uygulayacağım. milli güvenlik kurulu kararları uygulanacak.

birand: kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

akşener: evet

birand: ve bir türlü uygulanamıyor.

akşener: uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.
yeğeni hanımefendi üniversitede hocamızdı.allah affetsin hiç yıldızım tutmazdı. ögrenci ile ilişkisi hep elestiri linç üzerine kuruluydu.tam bir asenaydı.
gün itibariyle vatanı için ömrünün baharında hasbelkader toprağa düşmüş gariban şehitlerin arkada bıraktıkları bacılarının ırzına göz diken namussuz bir adama alenen sahip çıkmakta ve onu koruyup kollamaktadır.

tayyip erdoğan'ın arkasından atıp tutmak kolay. işte meydan, göster cesaretini. varsa liderliğin, gönder bu adamı bakalım... türk siyaseti netflix dizilerine benzemez hanımefendi, bunu öğreneceksin eninde sonunda :)
hasbelkader aldığı topu topu yüzde 11-12 oyla pervasızca başbakan olacağım diyerek ortada gezinmesi parlamenter sistemin verimsizliğini apaçık ortaya koyuyor. ya kapalı kapılar ardında ingilizce konuşan efendileri kulaklarına bir şeyler fısıldadı ya da iki üç milyon oy alarak memleketi idare edebileceğini düşünüyor. ikisi de birbirinden beter.
anadolu irfanı'na toslayıp ağzının payını almış;

https://twitter.com/sali_orhan/status/1657059167855689728

bu iş meydanlarda cazgırlık yapmaya benzemiyormuş değil mi hanımefendi. ajanslara ısmarladığınız pr videolarıyla kandıramayacağınız her şeyin farkında olan bir kitle var. ankara'da her türlü ayak oyunlarını çevirip anadolu'da milliyetçilik, vatanperverlik satmaya kalkmanın bedeli ağır olacak. muhtemelen partisi bu seçimde yüzde onun da aşağısına düşecek.