israil devleti türkiyenin dostudur – dertli sözlük
siyasi bir söylem ve meseledir, rusya nın gazı keserek büyük bir krize sebep olma ihtimaline binaen israil gibi doğalgaz ihracatçılarını b planı olarak devreye sokmak ve kriz ihtimaline tedbir almak amaçlı bir söylemdir.

devletin siyaseti mevcut düzende bu gibi meselelerden hali olamaz, malum hükumetin dindar kimliğine zarar vermez, ehl-i hükümet oyumuzu alacak kadar kendini ıspatlamış dindarlardır, el kol bağlayan mevcut kapitalist-laik düzende devlet çapında atılan adımlar doğrudan ümmeti ilgilendirmez.

doğalgaz işbirliği için atılmış bir yumuşatma adımıdır, diğer sahalara sıçramayacağı gibi, eğer israil kabul ederse gazzeye yardım hattı ve insani yardım kapıları açılması bahis mevzuu olduğundan hayr dahi olabilir.
libyaya laikliği tavsiye eden insanlardan ne bekliyorsunuz.sonuçta ne halifeler ne de tam müslüman bir düzenimiz var.sanki işlerini yaparken kuran ı esas alıyorlar.israil dostta derler başka şeyler de derler.bu insanlar islam ın galebe vetiresinde rol oynayan insanlar. kıştan yeni cikinca yagmur da yagar güneşte açar işte o dönemdeyiz.elbet gelecekte islam galib oldugu vakit böyle seyler olmayacak.simdi bize düşen susup sabredip iktidarı ayakta tutmak.
bir vakıayı ifade etmekte olan önerme.iki devletin kurulması da osmanlının yıkılması sonucunda gerçekleşmiştir. israil kurulduğu andan itibaren de sıcak ve sıkı ilişkiler başlamıştır. arada gerginlikler olsa da bağlar kolay kolay kopmaz.