evinde oturan yüzde 50 – dertli sözlük
yıllar önce demirel anlattığı (*) bir fıkrayı anımsattı, şöyle bir şeydi:

adamın biri bir işi için büyücüye gitmiş, büyücü, büyüyü yapmış. sonra da adama:
"bu büyü tutmasına tutar ama, sakın "dişi tavşanı" aklına getirme, yoksa büyü bozulur, tutmaz" demiş.
adam biraz da sinirli bir şekilde:
hay büyücü! şimdi dişi tavşanı nereden çıkardın? artık hiç aklımdan çıkmaz ki.

şimdi tayyip başkanın yaptığı da buna benzedi. kimsenin aklında taşkınlık yapma niyeti yok. o sanırım göz dağı vermek istedi birilerine ama yine de bu adres göstermektir diye düşünüyorum, daha sukunet içeren bir açıklama yapabilirdi.
'içlerinden bir kısmı' memleketin hali'ne üzülen 'dir. topluca dualar ederler evlerinde, hatimler dağıtırlar, ferahlığa ersin ülkemiz diye umarlar.
sokağa çıksalar çığırtkanlık yapanları, kendilerine faşist deyip varlıklarına tahammül edemeyenleri kolayca altedebileceklerini bilirler ama vakarlarından evlerinde otururlar.
çünkü onlar barışa teslim olmuşlardır.
evinde oturan yüzde 50; evinde oturmadığı söylenen yüzde 50'nin her gün selamlaştığı komşusu, çocuğunun okuldaki öğretmeni, alışveriş yaptığı esnafı, kendisini tedavi eden hekimin hastası, askerlikte devresi, yediği içtiği ayrı gitmeyen arkadaşı hatta kardeşi, anası, bacısı, dedesi, babasıdır. her ne kadar sokaklara dalacakmış gibi gösterilse de allah korkusu olup cinayet işlemeyecek, birileri istiyor diye durduk yere iç savaşa malzeme olmayacak memleketimin güzel insanlarıdır.
erdoğan'ın evde tuttuğu 'den bir arkadaş arayıp dışarıdan kendisine sigara ve kola almamı istedi. i̇çeride gerçekten bunalmış.

(bkz:beyinsiz adam) (http://twitter.com/beyinsiz_adam/status/342003353703813120)
evinde oturan yüzde elliye rakip çıkmış, duyrulur: (http://twitter.com/selcukerdem/status/342251041657597952)