osman nuri topbaş – dertli sözlük
1942 yılında istanbul erenköy’de doğdu. babası musa topbaş, annesi de h. fahri kiğılı'nın kerã®mesi fatma feride hanım’dır.

imam-hatip yıllarında üstã¢d necip fazıl’ı tanıdı. o’nun yakın çevresinde bulundu, sohbetlerinin müdavimi, büyük doğu dergisinin takipçisi, eserlerinin okuyucusu ve de fikirlerinin maddã® ve manevã® destekçisi oldu.

kitapları birçok dile çevrilen osman nuri topbaş, bu dillerin konuşulduğu ülkelerden gelen seminer, konferans ve panel tekliflerini kabul ederek, fikirlerini paylaşmakta ve bunu insanlığa hizmet anlayışı içersinde sürdürmektedir.
müminin donanması gereken silahların büyük çoğunluğunu donandığını düşündüğüm, hem dünya hem ahiret bilgisine sahip örnek şahsiyettir.(*)
''hakka adanmış gençlik'' isimli, yeni çıkmış, gençliğin rehberi olması gereken eserin sahibi, yolumuzun rehberi, alim, ilmiyle amil, allah dostu.
insan denilen muamma ,nebiler silsilesi ,son nefes ,huzurlu aile yuvası ,imandan ihsana tasavvuf ,faziletler medeniyeti ,tefekkür ve daha pek çok eser vermiştir.su anda genç dergisi ,altınoluk dergisinde yazılarını okuyabileceğimiz manevi bir rehber ,gönül doktorudur.
bir kermes sırasında çocukken aziz mahmut hüdai avlusunda şeref yâb olduğum,a.m.hüdai kur'an kursunda dizleri dibinde huzur bulduğumuz büyüğümüz,ellerimizi bırakmasını hiç istemediğimiz efendimiz.. yemendeki yanımızda buyurmasıyla teselli olduğumuz yol gösteren allah'ın sevgili kulu... allah onlardan razı olsun... kendisine hayırlı uzun ömürler nasip eylesin... onların yüzü suyu hürmetine bizlere rahmet ,mağfiret eylesin....
kendisine aşık oldugum muazzam,güler güzlü nice nice sayamadıgım özellikleri bulunan bir insandır o...

onun menkıbeleri ile büyüdük bu yolda
onu gönlümüzün sultanı eyledik
onun yürüdügü yoldan yürümeye çalışıyor şu fakir
görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler


''aşık oldum size efendim
sizinle gönlümü nura çıkardım efendim

aşık oldum size efendim''

allahim sen bizi onun yolundan ayirma
allahim ona uzun ömür ihsan eyle,bizleride şefaatine nail eyle ya rabbim
amiiinn..