türkiye suriye savaşı – dertli sözlük
suriye bombardımanı'ndan sonra, uyarı niteliğinde bomba ile karşılık verdik suriye'ye. bunun devamı gelirse, olası bir savaş gözüküyor. e tabi dış güçler de bunu istiyorlar. urfa'nın canı yanıyor, twitter'da savaşahayır trend topic oldu bile. allah sonumuzu hayretsin.
olmamalıdır. engellenmelidir. savaşın her türlüsü (isterseniz galip taraf olun) vatana millete madden manen zarar demektir.
şu anki atılan adımlara bakarak olması muhtemel bir savaş. biz, savaş olmalı desek de olmamalı desek de sadece boş bir yorum olur. milli menfaatlerimiz hangi yönde ise bu sürecin seyri o yönde olacaktır.
kuran da adaletle ilgili "başa baş, dişe diş" yazar. şayet bir ülke bize savaş açarsa yapmamız gereken tek şey bizim de onlara savaş açmamızdır. karşımızdaki değil suriye, abd bile olsa onlara bu yaptıklarının bedelini ödetmeliyiz.
sözde suriye - i̇ran, afgan, ıraklı vb. dolu.- ordusunun her unsuru düşman sayıldığı için fiili olarak başlamış olandır.
ayrıca şunları da demek istiyorum;
evet, açık kapı ve sıfır sorun politikası stratejik komiklikti.
evet, suriye sınırındaki mayınları israillilerin temizlemesi bazılarının gözlerini açamadı
evet, tüm bunlar olurken görevde olup sınırları mahveden fetöcüler (ordu, polis) bu konular için de yargılanmalı.
ve evet, bunların hepsini senelerdir sade bir vatandaş olarak herkese söylüyorum.
ancak ne olursa olsun bugün devletimin, askerimin yanındayım arkadaş. bu hengamede yok şu gitsin, yok bu gelsin demenin sanada banada faydası yok. şunu bir anlayın be! yeter be yeter!
“i̇ki müslüman birbirine kılıç çekerse, öldüren de öldürülen de cehenneme gider."
(buharî, i̇man, 22)
ben bir yukarıda hadis paylaşınca yığınla eksi geldi. reis-i cumhur benim dediğimi deyince çıt çıkaran yok. i̇nsanoğlu hayli garip. bu vesileyle bir soru da sormuş olayım: diyanetin müslümanın müslümanı daha rahat öldürmesi için okuttuğu fetih suresinin sevabı ne kadardır?..