kürt – dertli sözlük
bır kısmı türkiye de yaşar,türkã‡e konuşmak zorundadır,her sabah ''ne mutlu türk'üm diyene'' cümlesını söyleyendır.
bir halktır. içerisinden her halkta olduğu gibi, pislikler çıkmıştır. ancak bu pislikler kürt oldukları için değil nasipsiz oldukları için böyledirler.
türkten de pislik çıkmıştır mesala, araptan da çerkezden de. çünkü insanlık ve vicdan genlerle geçen bir meziyet değildir.

bu yüzden, kürt adı altına hain yazmak, fesat yazmak, terörist yazmak bir genellemedir ve milyonlarca insanın, bediüzzaman gibi birçok alimin, henüz doğmamış bir çok canın günahını almaktır. ayıptır.

(bkz:kafatası milliyetçisi)
biti kanlanmasın insanın yeryüzünde sonu fenadır, özgürlük özgürlük insan hakkı hürriyet der tepesinden aşağı yağan bombadır... (vay be ne söz söyledim ha)
içine girmeyenin terörist, girenin hayran kaldığı delikanlı bir milletdir. kimsenin kimseye madem ki üstünlüğü yoktur ve bu vatan türklere değil, türke, kürte,laza çerkeze,ermeniye velhasıl t.c. vatandaşı olan herkese vatandır. öyleyse "ne mutlu türküm diyene" değil. "ne mutlu türkiyeliyim diyene" dir. gereksiz milliyet tartışmalarına hiç gerek yoktur. zira 1000 senedir türkler bu vatandadır. o sıralar rumlar ve kürtler zaten buradadır. 1000 yılda kız almış kız vermiş birbirine kardeşden öte kaynaşmış halklardır. herkes atalarını araştırsa içinde türk, kürt, ermeni vs. pek çok milletden dedelerini ninelerini görecektir.
neticede (bkz:üstünlük ancak takvadadır).
lazı da çerkezi de ermenisi de her sabah "ne mutlu türk'üm diyene" cümlesini söyler ancak hiçbirinin zoruna gitmez bu söz çünkü bu vatanın ekmeğini yerler, okullarında okurlar, askeri olurlar, belediye otobüslerini kullanırlar vs.
türkün diğer yarısıdır. bütünün diğer kısmı, elma yarısı, yonca yaprağı... ırkı başka yerden gelen, şu an içlerinden bir grubun yıkılmış beyinlerle ırkçılığa sürüklendiği bizden bir millettir... ''bizim mahallenin çocukları...''