evde çamaşır kurutmak – dertli sözlük
soğuk ve yağışlı kış günlerinde sıkça yapılan eylem.

çamaşır kurutmalığına serilerek odanın sıcaklığına bırakılan çamaşırlar kururken; beraberinde, yoğun bir nem ve o nemin içerisinde de yoğun miktardaki kansere bile sebep olabilecek zararlı kimyasalları odamıza salarlar. (*)çamaşırlar kururken, odamıza salınan bu kimyasallar arasında 7 ölümcül hava kirletici madde ve 25 de zararlı madde var ki; bu maddelerden "asetaldehit" ve "benzen" kanserojendir.

ya deterjan kullanmayı terkedeceğiz ya da balkonda kurutmayı tercih edeceğiz. (*)
evde ağır bir koku olmasına neden olur. koltuklara serildiği de görülmüştür, oturmak yasaktır o vakitler.
"evde çamaşır kokutmak" desek daha doğru olur. 5-6 gün evde asılı duran çamaşırlar çok berbat kokuyor ve bu koku 2-3 yıkamada da çıkmıyor.
bunun bir de koltuklar üzerinde, kapıların üzerine asılan, sandalye başlarına, dolap var ise kapağı açılıp onun üst tafafından takılan gibi odayı renkli bir pazara dönüştürülmüş şekli vardır ki göz kirliliği ve nem fazlalığı oluşturur.
bir yolculuk esnasında gördüğüm, toki'nin yaptığı ''balkonsuz'' konutlarda yaşayan insanların muhtemelen biçare olarak yaptığı eylem. ey toki, akli melekelerin yerinde mi? siz oturun bakalım balkonsuz evlerde.
yurt odasında kışın çamaşır kurutmak :( soğuk diye pencere de açılmaz astıma atılan ilk adımlar resmen
balkonu hiç olmayan ya da küçük olan evler için yapılması mecburi eylem. bir odanız artık çamaşır odası olmuştur. aniden misafir gelmiyorsa sorun olmaz. havalandırmayı unutmayalım yeter.
yonuzzade'nin alerjisi var. aşırı rutubetten dolayı hapşuruk eksik olmuyor. ayrıca evin içinde çamaşır kurutma eylemi kitaplar için büyük felaket. her ne kadar isyan etsem de kış aylarında bunun bir çözümü maalesef yok. hele ki evde yavrucaklar varsa ve makine günde iki kez çalışıyorsa :(