odtü – dertli sözlük
ortadoğu teknik üniversitesinin kısaltmasıdır.
ankara da olmasına, ve özel üniversite olmamasına rağmen kalitesini koruyabilmiş tek üniversitedir.
ayrıca kampüsü, ankara nın en güzel alanıdır.
kaliteli bir üniversite olsa da kalitesiz bir sürü öğrencisi vardır. üniversite adam etmiyor tabi ki.
türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük arsasına sahip olan üniversitedir. öyle ki, içinde cesetler bulunan bir ormanlık bölge, 10 tl karşılığı aile boyu gezebileceğiniz bir göl ve vaktinde deniz gezmiş ile arkadaşlarının silah gömebileceği kadar büyük bir arsadır. bilmem zihninizde canlandırabildiniz mi... (*)

son bir söylenti: abb i̇. melih gökçek, ankara'nın trafik sorununu çözmek için odtü'nün içinden otoban yapacakmış. o derece büyük üniversite işte. ha, bu arada, devrim stadyumu'nu unuttum.
üniversite sınavına hazırlanan ve parlak bir gelecek hayal eden, güzel kariyer planlarının peşinde olan gençlerin hayali. (biraz ütopik geliyor, görmesek inanmayız galiba öyle bir şeye :) )
türkiyenin gündeminden pek inmeyen üniversite.
tam bir muhalefet, chp den daha iyi bir muhalefet ama yolunu yordamını bilmiyorlar ya da esasında pek tabii biliyorlarda biz çizilmiş yoldan gitmeyiz kendimiz yeni bir yol yapacağız bol şiddetli kanlı manlı daha dikkat çeker böylesi varsın hapis yatalım gerekirse eğitim hayatımız bitsin yaşasın davamız ! diyorlar.
(bkz:gençlik)
eğitimiyle, bilimsel çalışmalarıyla anılmak yerine yapılan eylemlerle,gaz bombalarıyla gündeme gelen 'solun kalesi' de denilen üniversite.
en son göktürk-2' nin fırlatılması için başbakan' ın gelişini protesto eden bir grup öğrenciye yapılan polis müdahalesini kınayan odtü rektörü ile başbakan görüşme yaptı.
integral almakla övünenlerin okulu. okulu kurduran menderes'tir. ne gariptir ki en büyük menderes düşmanları, muhafazakar insanlara en büyük düşmanlıkları besleyen insanlar da bu üniversiteden çıkmaktadır. (*)
girişte başörtüsü ve sakal kontrolüne başlamış üniversite. başörtüsüyle girmeye çalışan öğrencileri cemaatçi deyip, üniversiteden kovmaya başlamışlar.

(http://www.youtube.com/watch?v=sx2f0sdpmgg)