bayanların yok bir şey demesi – dertli sözlük
fırtına öncesi sessizliktir. terim anlamını yitirir. yok bişey=çok bişi var demektir. birşeye kızılmıştır ancak bunu karşı tarafın anlaması beklenmektedir. başta noldu sorusuna yokbişey cevabını alıyorsanız kesin bişey vardır ve önemlidir. biraz bekleyiş ve alttan almayla sizin neye kızıldığını anlayamadığınız konu hemen ortaya çıkacaktır. sonuna evet haklısın eklerseniz her şey süt liman olur.
tehlikeli bir durumdur. böyle zamanlarda kapı ve pencerelerden, merdiven boşluklarından uzak durulmalı; buzdolabı, çamaşır makinesi gibi dayanıklı aletlerin kenarlarında oluşabilecek yaşam boşluklarına; kollar başı çevreler, ayaklar karna çekik vaziyette sığınılmalıdır. panik yapmak da işe yarayabilir.
ortada bir sorunun olduğuna işarettir, onu anlamanız gerekir. kestirip atmayın böyle bir durumda.
erkeklere büyük kolaylık. 'evet, bir şey var ve bu şeyle senin yüzleşmen gerekiyor. ben yüzleştirmeye hazırım, sende yüzleşmeye hazır olduğunda gel ve beni hazır olduğuna ikna et (biraz tatlı dil, biraz ısrar).' demenin kısa yöntemi. korkmaya, hayat üçgeni oluşturmaya, camdan atlamaya vs gerek yok. isteyen biraz panik yapabilir zira hanımefendinin söyleyecekleri çok duymak isteyeceğiniz türden şeyler olmayacaktır. çözümü basittir, sadece gerçekten kendinizi hazır hissettiğiniz vakit hanımefendinin yanına gidin ve onu dinlemeye hazır olduğunuza ikna edin.
"yok bir şey"demek tersine var bir şey demektir.hem de baya büyük bir şeyler.orada kadın ısrarla sorulmasını bekler,lakin fazla naz aşık usandırır.
can sıkıntısına, sinirlenmeye işarettir. gitmeyin üstüne sakın.. en büyük hata olur.