milli türk talebe birliği – dertli sözlük
kökeni 1916 yılında dayanan 12 eylül darbesinde kapatıldıktan 2008 yılında yeniden faaliyete geçen gençlik teşkilatı.
daha önceleri bir parti oluşumu olmayıp daha özgün bir duruş sergileyen birlik. ama şimdilerde ak partinin bir oluşumu gibi hareket ediyor sanki.
1920-1980 yılları arsında türk gençliğini kucaklayan, koruyup, gözeten hayırla yadedilmesi gereken bir teşkilattır.
kenan evren ve saz arkadaşların darbesinden en az etkilenen öğrenci topluluğudur. öyle ki ülkücü ve sol gruplar siyasi ve silahlı çatışmalarda yıpranıp tükenirken, milli türk talebe birliği öğrencileri bu durumdan en karlı çıkanlar oldu. zaten günümüz siyasi kadrolarına bakılırsa, milliyetçi türkçüler ve solcu türkçülerin hali ortada.
günümüzde bir kolunun ankarada faaliyetlerini samimiyetle dert ile heyecanla bismillahla gerçekleştirdiği birliktir.(*)
mezun olunca hatıra olarak poster/kart gibi birşey hediye ediyorlarmış, geçenlerde babamınkini buldum arkadaşlarının vesikalık fotoğraflarının altlarında isimleri ve meslekleri yazıyor ve tabi en başta da "milli türk talebe birliği ilim yayma yurdu mücahidleri".
kızlı - erkekli çalıştaylar düzenleyerek i̇slâm âlemini içinde bulunduğu gafletten kurtarmayı amaçlayan, iki üç kişinin bir heyecana kapılarak yeniden eski günlerine döndürmeye çalıştığı oluşum.

ayrıca, ankara i̇l yönetimi, dtcf'de düzenlenen üstad necip fazıl kısakürek ile ilgili bir konferansa siyah takım elbiseler ile gelerek, fakültenin karışmasına sebep olmuşturlar. zira kendileri bu yönde onlarca kez uyarılmışlardı. burası tehlikeli bir fakülte, düzgün giyinin diye. heeeç... sonra ne mi oldu? fakülte öğrencilerinden 2 gomünist, 1 ülkücü kavga sonucunda hastahaneye kaldırıldı.

kısacası, evinizde oturup boş boş televizyon seyredin daha iyi.
belli dönemlerde farklı görüşlerin kontrolü altına girmiştir.
hatta solcuların da etkin olduğu dönem olmuştur.
köklü ve önemli bir teşkilattır.
şimdiki hükümetin ve iktidar partisinin önemli birçok üyesi gençlik devrelerinde mttb çatısı altındaydılar.
yeniden teşkilatlandıktan sonra muhafazakar(*) çizgide ilerliyorlar.
kendilerinden beklentilerimizn büyük olduğu asırlık oluşumdur. güzel insan fabrikasıdır. ne yazıkki akp yada mhp gençlik kolları gibi algılanmaktadır bu algının kırılması icab eder.