turizm – dertli sözlük
bir nevi ölü yatırımlardan bir tanesi.her ne kadar ekonomiye katkı sağlayan bir gelir kaynağı olarak görülse de 6 ay sinek bile uçmayan yeri velinimet görmek ahmaklık gibi geliyor.ne zaman ki turistlere yiyecek ve içecek dışında bilgimizi de satarız işte o zaman turizm lehimize döner.


--- iktibas ---

zaten turizmin babası da sömürgeciliktir ve turizm bir anlamda da egzotik ülkeler de bir tüketim ve talan ideolojisinin uygulama alanı haline getirmenin yeni bir yoludur. nitekim fesler artık sadece turistler için giyilir ve bunun bir ‘hile’ olduğunu hem turist, hem de yerli bilir. gerçekte yaşanan bir otantizm simülasyonundan ibarettir.

--- iktibas ---


(http://www.suavikemalyazgic.com/bir-ideoloji-olarak-turizm)
bizim olan mekanları bizim olmayan mekanlar haline getiren ahiretten soyutlanmış mekanlar oluşturan dünyalık zevk mekanları...
bu ülkenin bir nimeti de budur. anlıyorum ama konuşamıyorum diyen güruh salının sultanahmet e taksim e adalar a
uydurma bir din, rastgele bir yere gidenler bile hacı oluyor.japonyadan yayılmış olabilir. ibadet şekli fotoğrafla.
ülkenin önemli döviz kaynağı olan sektörlerinden birisi. hizmet sektörünün alt kategorilerinden birisidir.ne yazık ki ülkemizde bitmiş sektörlerden birisi de diyebiliriz.
gelişime çok açık döviz getiren bir sektör.

nasıl gelişir bu sektör?

anlatalım.

her şeyden önce güvenlik. güvenli olmayan bir ülkeye turist gelmez. terörle etkin mücadele yürüteceksiniz. ışid ve zihniyeti ile, pkk ve zihniyeti ile etkin mücadele şart.

ülkemiz bir tarih eser cenneti. hiçbir tarihi eseri heba etmeyeceksiniz. mesela konya, kayseri ve sivas gibi selçuklu şehirleri var. bu şehirleri aslına uygun olarak yeniden selçuklu şehri haline getirebilirsiniz. bu şehirler, turizmiyle de ön plana çıkar. türkiye gelen bir turist, aslına uygun bir selçuklu şehri görmek istiyor. işte harika bir fırsat.

roma antik kentleri. muhteşem kalıntılar var. bu antik kentlerden birkaç tanesini aslına uygun olarak yeniden inşa edin. içine müze de konur. böylece çıkan kalıntılar burada değerlendirilir. hristiyanlar ve avrupa ülkeleri bir roma antik kentini aslına uygun gezecektir.

göbeklitepe. çok önemli bir arkeolojik bulgu. aslına uygun olarak tüm hatlarıyla ortaya çıkarılmalı. tüm tarihi ezberleri bozan bir arkeolojik bulgu. bir turist burayı görmeden kesinlikle gitmez.

çatalhüyük. yine en az göbeklitepe kadar önemli bir antik kent. önemini anlatmama gerek yok.

mağaralar, vadiler, milli parklar. önemli turistik mekanlardır. bunlar daha cazip turizm yerleri haline getirilmeli ve reklamları daha çok yapılmalı.

plajlar, insanların denizle buluştuğu mekanlardır. sayısı ve kalitesi artırılmalı. otellere ve bilimum müteahhitlere vermek yerine turizmi geliştirici tedbirlerle plajlar daha verimli kullanılabilir.

buralar için harcanacak ufak meblağlar bize büyük meblağlar olarak dönecektir.