dünyayı kurtaran amerikalı – dertli sözlük
dünyamızı bazen bir virüsten, bazen bir rus ajanından, bazen bir afgan radikal islamcı terörsitten, bazen bir doğal felaketen, bazen de uzaylılardan koruyan, dünyamızı kurtaran güçlü amerikalıdır. (!) bu amerikalının filmi çekilir, hepimiz de seyrederiz, minnet ve şükranlarımızı sunarız..

ol amerikalı kurtarıcılarımızın(!)filmlerinden bir kaç misal:

(bkz:salt)
(bkz:i am legend)
(bkz:i robot)
(bkz:10,000 bc)
bazı yönlerden güzel ama eleştirilesi yönleri daha ağır basan, içinde kesinlikle diğer milletleri genelde müslümanları iğneleyici replikler barındıran filmlerin asıl adamı.. genelde bu adam will smith'tir..
tarihi geçmişi olmayan amerikanın bu tip demogojilerle kendine tarih üretme çabası.
i̇slam ile terörizmi bir gösterebilmeyi, uzaylıların dünyayı ele geçirme çabalarına karşı koymayı, dünyanın yok oluşu durumunda yeniden kurulması/kurtarılmasını, nerede bir düzen veya nerede çözülebilecek bir sorun varsa oraya burnunu sokabilmeyi ve çözülemez hale getirmeyi ve demokrasinin evlere paket servisini bihakkın yerine getirebilmeyi kendine vazife edinmiş; yenidünyanın işgalcisi, kızılderili ve siyahilerin katili, kapitalizmin yönetmeni, özgürlük havarisi, bedduaların öznesidir.
kaliteli bir oyuncunun bir filmde bu rolü canlandırdığını gördüğünüz zaman, "paraya sıkıştı herhalde" demenize sebep olan amerikalıdır. o kadar da rağbet görür, para kazandırır.