kemalizm – dertli sözlük
takriben 70 yıllık bir tarihi bulunmaktadır. yanlıları ise ciddi ruhi kısırlık çekmektedir. bu izm'i işleyip, gelişterecek kaydadeğer teorisyenleri hiç olmamıştır.
bütün putları yıkılıyor.
rejimi korumak adına yapılan zulüm, akan kan ve mazlumun ahı en nihayetinde bu zihniyeti tarihe gömecek.
öyle zannediyorum ki, çocuklarımız tarih derslerinde kemalizm'den sınava tabi tutulmayacaklar.
ülkemizdeki bütün sorunların kaynağı tc'nin resmi ideolojisi. işin enteresan yanı kendisine solcuyum diyenlerin de bu ideolojiye mensup olmasıdır.
chp kemalizm'in siyasi kanadını temsil eder. kemalizm sivil siyasetin genişlemesine karşıdır, ordu ve yargıyla beraber halkın iradesine ipotek koymaktan yanadır, totaliterdir, jakobendir, inançlara saygısız, düşünceye tahammülsüzdür. malesef türk solcuların büyük bir kısmı kemalistlerle ve chp'yle aralarına yeterli bir mesafe koyamamışlardır. 68 hareketi diyerek efsaneleştirdikleri dönemde bile deniz gezmiş ve arkadaşları atatürk'ü sembol olarak kullanmış, 19 mayıs yürüyüşleri düzenlemişlerdir. cumhuriyetin ilk solcusu mustafa suphi'yi öldürten rejim'den başkası değildir. nazım'ı yıllarca hapislerde yatıran chp'nin laik diktatörlüğüdür. sebahattin ali'yi katleden yine bu zihniyettir. ''komünizm başı görüldüğü yerde ezilmesi gereken bir yılandır.'' sözlerinin sahibi bir insanı kendi kızıl ideolojisi için alet etmek gibi bir çelişki deniz'lere onu idol olarak gören kolpa solculara yakışır.