pkk – dertli sözlük
partiya karkeran kurdistan (kürt işci partisi) kısaltması..
israil maşası, dinsiz, marksist, leninist, maocu, apocu teröristler.

türkiye, iran ve kuzey ırak'ta konuşlanıp cinayetler işlemektedir, bu cinayetleri kürt halkı adına, kürt halkı için yaptığını iddia etmektedir. ancak kürtlerin yaşadığı bütün acıların en büyük müsebbibi pkk ve destekcileridir.
1974'de kurulmuş ama en büyük desteğini 12 eylül 1980 darbesi sonrasında görmüştür. o darbeyi gerçekleştirenler suçlu suçsuz bir sürü masuma yaptıkları işkencelerle düşmanlığı tetiklemiş ve bir çok insanın dağa çıkmasına sebep olmuşlardır. bu yüzden darbeciler de birer teröristtir, pkk nın kendisidir.

(bkz:diyarbakır cezaevi)
bu örgütün diğerlerini kontrol etmek amacıyla mit tarafından (1970'lerde) kurulduğu söylenir. neticede kendi soydaşlarını da ezerek kürt siyasetindeki tek örgüt olmuştur. bölge halkının yaklaşık 3'te 1'ini kontrol ettiğini tahmin ediliyor. (emre aköz 23.10.2010 tarihli köşe yazısındandır).
silah bırakıp bırakmayacağı ile ilgili bir yazıdan iktibas:

bugün 40 bin ölümden sonra hâlâ pkk'nın talebini tam olarak bilmiyoruz. hatta diyarbakır ve çevresindeki bir kaç il türkiye'den ayrılmış olsa bile pkk'nın şiddeti bırak(a)mayacağı hemen hemen kesin. pkk son 5 yılda evrim geçirdi. siyasî bir amaç için değil şiddet için şiddet ister hale geldi. her ne koşulda olursa olsun pkk'nın kendi iradesiyle şiddeti terk etmesi mümkün görünmüyor.

pkk silah bırakmayacak. tbmm, akp veya abdullah gül ne şekilde hareket ederse etsin pkk'nın şahin pozisyonu terk etmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. 'barış gelirse biz n'olucaz lan?' diyen güçlü bir 'holding pkk' var. kâr eden, iyi para kazanan, iyi yaşayan bu azınlık asla barışa yanaşmayacak. çünkü yeniden cv hazırlayıp 'terör örgütünde manager tecrübem var' diye iş arama imkânları yok. özetle karşılıklı ödün vererek ''onurlu barış'' yapma yolu kapalı. türkiye bu koşullarda iki eksende birden hareket edecektir, kâhin olmaya gerek yok:

1-demokrasiyi ilerletmek, kaliteli bir anayasa yapmak ve pkk'ya hiç bir ''meşru'' zemin bırakmamak,

2-askerî baskıyı azamî seviyede tutmak ve pkk'yı fizikî mânâda yok etmek. bütün pkk'lıları öldürmeyi kasdetmiyorum. ama savaşma azmini yok edecek derecede ''holdingi'' yıpratmak, maddî kayıp verdirmek gerekecek. savaşmayı pkk için zor ve pahalı bir hale getirmek. holding zarar ederse terör durur. 'klasik' savaşlarda olduğu gibi.

yazının tamamı için: (http://www.derindusunce.org/2011/10/21/pkknin-sonu-eta-gibi-olmayacak-malesef/)
pkk`yı tanımlayan cümleler... 1. şeref, haysiyet, edep, vicdan gibi kavramlardan haberi olmayan bir canlı türü. 2. kan, kin, nefret, şiddet gibi kelimelerin eş anlamı. 3. cehalet ve küstahlığın son raddesi. 4. bir yığın cani ruhlu caanlılar.
ülkenin gelişmesindeki en büyük engellerden biri olan terör örgütü.
ortadan kalktığı gün türkiye rahat bir nefes alacaktır.
sözde kürdistan kuracaklarını zannedip yada kurabilecekleri vaadelip bu ülkenin ekmeğini yiyip bize kusan,kürtlüğü kullanarak bir takım gizli güçlerin elinde kukla olmuş,beyinsiz,şereften yoksun,insanlığın yanına hiç uğramayan,imralıdaki bebek katilinin köpekleridir.(köpeğe hakaret oldu sanırım)
ülkenin gelişmesindeki en büyük engellerden biri olmasının yanında, bu engellerin tamamıyla ilişkili ve bağlantılı terör örgütü.
eylemlerinin arttığı dönemlerde evvela hükümet adımlarına bakmak lazım.
türkiye'nin suriye'ye müdahele etme ihtimalinin güçlendiği anda en büyük eylemine teşebbüs etmesi de ayrıca dikkate alınmalı.