sinan canan – dertli sözlük
açık beyin isimli kanalının yayınında akıl kapatıp uyuşturan elektronik sigarasını tüttürür. bununla birlikte açıkbeyin saçma bir tabirdir, kafatası mı yok ne? akıl dediği zaman gülücükler saçtığı bir çevre kınar mı?

modernist, reformisttir kendisi.
müslümanım dediği için müslüman camiada iç rahatlığı ile dinlenen, seminerlere davet edilen bir beyefendi.
hayır dinleyelim dinlemeyin demiyoruz lakin çeşit çeşit müslümanlık var, misal sinan canan bir programında arkadaşlar ben müslümanım değilim desem de müslümanım, değilim diyenler de öyle çünkü bu kültürel bir şey hop bıraktım diyemezsiniz minvalinde bir cümle kurmuştu.
yani başka ifadelerinden de anladığım kadarıyla allah yok diyemeyiz kainat mükemmel var bi allah e bu kodlarla büyüdük burada yaşıyoruz bunu diye dinlerden islama bağlıyız biz de' minvalinde bir yaklaşımı var.
zaten bu yüzden bazı söylemleri camiayı şaşırtıyor ama o kendiyle çelişmiyor dinleyenler farklı yerde konumlandırdığı için böyle oluyor.
bu sebeple dinlesek de ehli sünnet mütedeyyin hassas bir müslüman bilim adamını dinliyor gibi kendimizi konuşmaya bırakarak değil, alıcıları ve filtreleri açık uyanık bir şekilde dinlemekte fayda var.