i̇ş ve meslek danışmanı – dertli sözlük
i̇şkura gittiğinizde kapılarında kısaca - imd- yazar. günümüzde imamlara, öğretmenlere çalışma şekillerinden ötürü çokça laf ederiz millet olarak. benimde hem sistemsel hem bireysel bazda imamları ve öğretmenleri acımasızca eleştirdiğim olmuştur. ancak sayıca az oldukları için göze batmayan bir meslek grubu var. kim mi? i̇md ler.
yahu arkadaşların çoğu ya boş oturuyor ya sohbet ediyor. bunları yapmayanlar akademik ya da hizmet içi eğitimle kendilerini geliştiriyor. ama asıl işlerini neredeyse hiçbiri (en azından benim karşılaştıklarım) yapmıyor.
i̇nsan gibi gidiyorsun, selam verip hallerini hatırlarını soruyorsun. sorununu söylüyorsun. arkadaşlar danışmanlık yapmak şöyle dursun sohbetleri bölündüğü için terslermiş gibi cevap veriyorlar. normal bir zamanda gidip bana hakkıyla yardımcı olan i̇md ye denk gelemedim. çıktım şeflerine, müdürlerine onlar gerçekten çok yardımcı oldular. hatta bazıları beni aydınlattı bile diyebilirim. ama bu imdlerde tık yok. her gittiğimde aynı ya da daha kötü. elinizin altında iş var işsiz var arkadaş biraz dert edinip analiz yapsanız, işlerle insanları buluşturmaya çalışsanız güzel olmaz mı? sadece typ için gelen insanlara işkur hesabı açmaktan da fazlasını yapabilirsiniz değil mi?
daha işkur internet sitesinin nasıl kullanıldığından bi haber çoğu. öğrenmek gibi bir niyetleri de yok. kaç kere şirketlerin bile haberi olmadan saçma sapan görüşme tarih ve saati ayarlıyorlar. bu yaptıklarından kendilerinin de haberi olmuyor. çünkü sitede de hangi tuşa ne için bastı ona basınca şirkete ya da iş arayan kişiye ne mesaj gitti bilmiyor. olan iş arayan garibana oluyor. umutlanıp kilometrekerce gidilen yollar "aaa öyle mi olmuş..." gibi cümlelerle altüst olan sinirler. ne denir bilmiyorum?