wonder – dertli sözlük
başrollerinde julia roberts, owen wilson ve jacob tremblay yönetmen koltuğunda ise stephen chbosky'ın olduğu aynı isimli gerçek bir yaşantının anlatıldığı romanın uyarlama filmi.

yüzünde fiziksel olarak ortalamanın üstünde bir bozukluk olan auggie pullman'ın hayatının ve kendi hayatında merkeze aldığı insanların anlatıldığı sıcacık bir aile filmdi. film çocuk bakış açısını, utanmayı ve utanmanın verdiği o güzelliği, saflığı anlatıyor. ana teması sevginin ve hoş görünün bağları sıkı tuttuğu.

konusu dram olmasına rağmen ajite edilmeden anlatılması aile ve arkadaşların aynı tabloda yer alması yönetmenin the perks of being a wallflower filminde deneyimlediğimiz oldukça başarılı tarzı. kırılganlığı naif tarafıyla gösteriyor.

filmi özellikle ebeveynler izleyip çocuk bakış açısına dair fikir edinmeli.

fragmanı; http://www.youtube.com/watch?v=ob7fpozbmze
r. j palacio tarafından yazılmış berna sirmen'in dilimize çevirdiği kitap.pegasus yayınlarından çıkması da kitaplığıma ilk kez bir pegasus girmesine vesile olmuştur.bazı bölümler gereksiz uzun gelmiş olsa da, vermek istediği mesajla başarılı olmuş, bestseller olmayı hak etmiş.