kuran namına sizi camiye davet ediyorum – dertli sözlük
camiye niye gelmesi gerektiğini anlatmak böyle bir davet cümlesinden yeğdir.camileri cuma namazları için yapılmış yapılardan çıkartmak öncelikli olarak cuma günleri gelen cuma cemaatine seslenenlerin görevidir. bu hutbeler niye etki etmiyor ümmete? biraz sorgulamalı! hutbe yapan yada umuma hutbeyi hazırlayan mühim. yediğine içtiğine dikkat etmeyenin evindekine sözü geçmiyorki ümmete ne yapsın! nasıl sözü etki etsin?kendini sorgulamalı evvela..cuma namazını kıldırmadan az önce yada bitince sigara yakan bir imam kendini sorgulamalı.rızkında şüpheli birşeyler var demek. çünkü helal helale harcanır haram harama.şüpheliye girilmişse o hallere de dikkat etmeli,terketmeli.çünkü böyle beslenenin sözü çıkınca kulağa gider öze değil.

bir diğeride önce imam cemaate gelmeyenin derdini çekmeli.başladığı günden bu yana cemaat sayısında artış olmayan bir camimin imamı bu mahallede ben ne yapıyorum diye sorgulamalı.cemaati sünnet üzere merak etmeli aramalı sormalı. gelmeyeni tesbit etmeli. sorumluluk alındıysa gerekeni yapmalı. devamlı ezanla cami kapısını açan imamın cemaati imamı sorar halde.

arkadaşımın müftü yardımcısı olan babası anlatmış.bir ihtiyar amca imamın yaptıklarını saati saatine yazmış.müftülüğe gelmiş şikayete. ezan okundu 12 dk sonra camiye girdi imam, ezan okunuyor o abdest alıyor bu 8inci, imam kapıyı ezanla açtı cemaat dondu, müezzin uyuyakaldı ezanı ben okudum.....falan falan...nerde mesuliyet şuuru? hadi 1 oldu 2 oldu insan bu da dedik 3 oldu..bir iki bile olmaması gerekirken -bu benim kanaatim- bu liste uzayıp gidiyor...tam 2 haftanın 5 vakit namaz çetelesi.

herkes böyle değil denecek belki. evet herkes öyle değil..çoğunluk böyleyse fena zaten.durum kötü. anlattığım herşey kişinin yine kendi şahsiyetini i̇slam ile terbiye etmesinin zaruretine geldi..zaten çoğu şey buraya çıkıyor...bu çağrıyı ve türevlerini ulaştıramadın mı otur dua ile yardım et kardeşine...yok görünsün diyorsan illa riya hastalığının etkisiyle, pankart yapıp as cami avlusuna. nede olsa bir polis edasıyla yazılan bu pankarttan etkilenen çok günahkar gelir camiye..sende günah çıkartanları dinler gönül rahatlığıyla sabah namazını kıldırmak için yatarsın yatağına.

bilmiyorum nereye gidiyoruz...anlatmak derdine düştü herkes...peki bana kim anlatacak? i̇nandığı gibi yaşamamanın derdini çekenler anlatsa bari...bunlar onlar olsa bari!