15 temmuz – dertli sözlük
fetö adlı terör örgütünün bir yıl önce ülkemize ihanetle saldırarak gerçekleştirmeye çalıştığı askeri darbenin tarihi.gece saatlerinde başlamıştı darbe.vatan savunmasının en bariz olduğu yer, istanbul' da adı ; "15 temmuz şehitler köprüsü" olarak değiştirilen boğaziçi köprüsüydü.yani aslında vatan büyükşehirlerde kurtarılmıştı.medya'da çok önemli görevler üstlenmişti o gece.erdoğan halka seslendi ve herkesi sokağa davet etti.tankların altına yatan insanları gördük ekranlardan.vatan sevgisinin ne büyük olduğunu tekrar öğrendik.vatan namustu ve biz şehitlerimiz sayesinde, o gece işgal edilmekten kurtulmuştuk.tüm türkiye'de insanlar o gece sokaklara çıktı.dualar edildi,namazlar kılındı.o geceden sonra bir aydan daha fazla meydanlarda nöbet beklendi.sonra tüm bu tuzakları kuranlara karşı yenikapı'da demokrası ve şehitler mitingi yapıldı. üç büyük siyasi parti lideri de vardı.yenişafak gazetesi internet sitesinde yayınlanan "15 temmuz dijital kütüphanesini" oluşturdu.islami camiada yayınlanan pek çok dergi 15 temmuz konulu sayılar yayınladı.şiirler yazıldı.marşlar bestelendi.bu millet bir darbeyi durdurdu.tüm umutların tükendiği anda bir müjde gibiydi.
15 temmuz asla yıldönümlerinde hatırlayacağımız bir tarih olmayacak, alçaklara olan kinimiz, şehidlerimize ve gazilerimize olan minnetimiz her daim diri olacak. vatan, bayrak, namus selameti için canını düşünmeyen türk milleti tüm insanlığı imanına şahid tutmuştur. allah'ın bize bahşettiği bu vatanı, özgürlüklerimizi ne postalların altında ne de hakkı tanımayan kafirlerin oyunlarında ziyan edeceğiz. ömrüm ifa ederde öğretmen olabilirsem o akşamın kadrini, hikaye gibi değil ruhuyla anlatacağım. hamden lillah.
15 temmuz fethullahçılığın tarihe gömüldüğü, nurculuğun sağlam bir darbe yediği, i̇slamcılığın hiç bir zaman hayır getirmeyeceğinin anlaşıldığı türk milletinin ordusuyla polisiyle el ele vererek türk devletine saldıranların cezasını verdiği ulusal bir gündür.
darbe görünümlü işgal operasyonu. sayın binali bey'in ifadesiyle. sayın cumhurbaşkanımızın da sıklıkla belirttiği gibi fetö bir piyon. yani arkasında hangi ülke ya da ülkeler varsa onların emelleri doğrultusunda bu hain eylemi gerçekleştirmiştir. şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. çok büyük bir görev icra etmişlerdir. allah kendilerinden razı olsun.allah bir daha 15 temmuzlar yaşatmasın.
vatandan uzakta ilk hissettigim, dondugum zaman darbe altinda bir ulkeye donme korku ve endisesi idi. bes-alti saat sonra hissettigim sevinc ve gurur idi. simdilerde yargilamalardaki darbecilerin ifadelerine baktikca, ne kadar korkak ve ikiyuzlu olduklarini gordukce bir kere daha sukrediyor insan bunlarin firsat bulamadigi icin. allah razi olsun vatani vatan bilip fedakarlik edenlerden.
vahhabi işgali altındaki mekke ve medine, kabil, saraybosna, bağdat, kahire, şam... 15 temmuz bu çerçevede küresel güçlerin islam'ın son bağımsız başkenti istanbul'u işgal planıdır. darbenin başarısız olması da türkiye tarihi için bir dönüm noktasıdır. bundan sonra ya tamamen bağımsız olacağız ya da diğer müslüman ülkeler gibi yarı müstemleke haline geleceğiz. darbe sonrası dönemde de sık sık ekonomik, siyasi operayonlarla karşılaşıyoruz. bu kadar mühim olayların ard arda bizim ülkemizde meydana gelmesi bir doğum sancısıdır, inşallah islam memleketleri için de parlak bir atinin habercisidir.ne diyor ikbal; osmanlıların üzerine bir keder dağı yıkılmışsa sen hiç üzülme,çünkü şafak yüz bin yıldızın kanı dökülmeden sökmez!
unutmamalı! hemde asla..haramı helal sayanların hak tarafından nasıl rezil rüsva edildiği unutulmamalı..unutulmamalı kuran ve sünneti yaşamanın sadece namaza oruca bağlı olmadığı.şeriatın dünyevi yada (göz yaşlarıyla gelen) az biraz uhrevi menfaate değişilmeyecek kadar keskin ve açık olduğu unutulmamalı.o gün şehitlikten nasip alamadık bunuda unutmayın.
türkiye'de resmi tatildir.

1099 yılında haçlıların kudüs'ü işgal ettiği gündür aynı zamanda.