inşaat sektörü – dertli sözlük
hizmet sektörlerinden biri.

son 14 yıldır, oldukça gelişme kaydeden bir sektör. ülkeye herhangi bir katma değeri yok ama binalar alınıp satıldığı için ekonomik olarak bir canlanma sağlıyor. binalar, bir ihracat emtiası olmadığı için yabancıya satmadığınız müddetçe döviz de getirmez. istihdam sağladığını düşünüyorsak, inşaat işçileri genel manada mevsimlik çalışır. dolayısıyla istihdam da sağlamamaktadır.

evet, 14 sene boyunca böyle bir sektörün gelişmesi istendi. böyle bir sektörün gelişmesi sağlandı. parayı betona gömmek tabiri yerinde bir tabir.
türkiye'de rezil durumda olan sektör. sanatın her nevinden yoksun fikir fukarası(*) cahiller tarafından ele geçirilmiş sektör. bence diktikleri bütün binalar dikenlerin başına geçirilmeli. yazık çok yazık.
en korkunç sektörlerden biridir. türkiye'yi çirkinleştirmekten başka bir şeye yaramıyormuş gibi bir sektör.
konut projeleri son dönemlerde epeye atağa geçmiş durumda. bunu da genelde bankaların kredi verme ve uzun vadede uygun ödeme koşulları ile işi kolaylaştırma adına yaptığı kampanyalar olsa gerek. bu nedenle arz talep dengesi oluşmuş ve konut projeleri hızla gelişmeye başlamış durumda. bugün bunalara verilebilecek örnekler arasında; izmir konut projeleri, sancaktepe konut projeleri, kartal konut projeleri.
http://www.projedefirsat.com/izmir-konut-projeleri.html
son yıllarda ihtiyaçtan ve kaliteden uzak, alım gücü de göz önünde bulundurulmaksızın fiyat biçilen yapıları doğuran ticari alan.