teröre karşı yapılması gerekenler – dertli sözlük
etnik teröre karşı yapılabilecek onlarca şey vardır. bunlardan önemli bir tanesi şudur: terörün yoğun olduğu bölgelere terörist olması mümkün olmayan doğru düzgün memurlar atanmalıdır. bunun gerekliliğini anlamak için öncelikle şu haberi iyice okumalısınız:

http://www.milliyet.com.tr/mardin-valisi-derik-kaymakami-gundem-2345421/



terör bölgesine yapılan memur atamalarında geçmişten beri çok yanlış bir yöntem izleniyor. il ve ilçelerdeki hastane, okul, kaymakamlık başta olmak üzere çalışan memurların yüzde doksanı, o bölge insanlarından seçiliyor. hepsi terörist ya da örgüt bağlantılı değil ancak içlerinde çok sayıda hain olduğu yaşanan olaylardan öğreniliyor. bölgedeki saldırılarda yaralanıp hastaneye kaldırılan polis ve askerler, oradaki hastanelerdeki kadronun çoğunluğunu oluşturan hemşire ve doktorların ellerine bırakılıyor. kurtarılması mümkün olan yaralılarımız, şifa sunsun diye, devlet tarafından atanan terörist memurların elinde ölüme terk ediliyor.
şimdi bu gerçekleri öğrendiğimize göre açıkça söyleyelim ki, bu bölgelere batıdan, yani hain bir terörist olması kökeni itibariyle söz konusu olamayacak memurların atanması, teröre çözümün önemli bir adımı olacaktır.
"hain bir terorist olmasi kokeni itibariyle soz konusu olamayacak" soylemlerinden ve dusuncesinden kurtulmak.
http://www.sabah.com.tr/gundem/2017/01/11/kiziltepede-teror-propagandasi-yapan-9-ogretmen-gozaltina-alindi




bu bağlantıdaki yeni bir haber: mardin kızıltepe'de çok sayıda öğretmen pkk terörü nedeniyle gözaltına alındı. çoğu tutuklu yargılanacak.
bazı saflar kabullenmek istemese de gerçekler böyle. taşıdıkları kan gereği ihanet eden devlet memurları gerçeği her gün gelen haberler ile yüzlere çarpılıyor. ırkçı bir saldırı ve savaşla karşı karşıya olduğumuz halde nedense kimi salaklar düşmanın adını koyduğumuz için bizi susturmaya çalışıyor.
"tasidiklari kan geregi ihanet eden" kafasindan kurtulmak, boyle demeyi birakmak lazim mesela. bu, terorun amaclarindan birine ulastiginin dolayli bir kanitidir.

"islami teror" yaftalamasindan ne kadar muzdaribiz degil mi? yukardaki de ayni mantik.
propagandaya engel olmakaktif mücadele etmekgelir kaynaklarını kurutmakşeklinde sıralanabilecek şeyler.