darbeye karşı adımlar – dertli sözlük
idam gelmeli, bir taşla iki kuş hesabı. fetö'nun yanında öcalan.güç zehirlenmesi mi ,imkansız.çünkü hala güçlü değiliz. amerika elinde oynatıyor ülkemi. milletin feraseti de olmasa belki de bugün yoktuk.
#471128 halka halkın verdiği silahla sıkanı asmak, bu halkın hakkıdır. bunda ki sakınca ve tehlike nerede, anlamadım. kesinlikle idam gelmeli ve hatta çapı genişletilmeli. bireysel silahlanmayı da ilk defa burada okudum. ayrıntısını görmek lazım.
erlere atanmış bir avukat yazmış - terhisine bir ay kalmış. -bana hain demeyin, şurda vurun daha iyi- diyen eri tutukladılar. i̇lk duruşması altı ay sonra. bu saatten sonra kim çocuğunu askere gönderir.- gerçekten yazdığı gibi ise (suçu yoksa) bu ve bu durumda olan er kardeşlerimiz tutuksuz yargılanmalılar. bu gerçekten önemli ama gerçekten. medyadan tanıdıklarımız varsa ulaştıralım lütfen. atılması gereken o kadar adım varken yanlış bir adım atılıp 10-11 ay vatani görevini yapmış muhtemelen gariban olan bu insanların hakkı yenmesin.
akıncılar üssünde yakalanan fetö cü yrd.doç. un serbest bırakıldığını ve kayıp olduğunu okudum gazetede. deliriyorum. darbeye karşı önlem mi? bırakın uluslararsı anlaşmaymış şuymuş buymuşu yakın tüm mahkemeleri ve vekillerden seçilecek olan kişilerin yargılama yapacağı mahkemeler kurun. evet, cumhuriyet in ilk dönemlerinde de böyle oldu ama bu ortamda başka çözüm yok. nasıl asalım bunları? biri söylesin. bu milletin yağlı urganında bile asılmayı hak etmiyorlar. götürün kaçtıkları yerlerde gebertin şunları, gebertin...
beyin, akciğer, kalp, mide, bağırsak, karaciğer, böbrek, kemik, kan, cilt vücudun dört bir yanına sirayet etmiş kanserli hastayı ameliyat etmeye çalışmak gibi adımlardır. allah muhafaza devlet masada kalır. unutmamak lazım erken teşhis hayat kurtarır. erkeksen gel demeden önce erkenden gelseydi keşke bu adımlar. hasta üzerinde duanın iyileştirici gücüne inanıyoruz. ve tabi koruyucu hekimliğin zaruriyetine göz kırpıyoruz. viral enfeksiyona antibiyotik tedavisi uygulamaktan da, antibiyotik direnci kazanmış hastaya antibiyotik dayamaktan da o'na sığınalım.
#438464 hikâyesinin sonu...

anadoluda bu mevsimlerde kayısı ağacının altına dökülen kayısılar toplanır olduğu gibi kurutulur.içi açılıp bakılmaz. zedeli mi kurtlu mu ayrılmaz olduğu gibi yerden toplanır kurutulur. gün kurusu dedikleri şey budur. neyse efendim sonra bu kuru kayısı çok güzel falandır. kimyasal bir işleme maruz kalmaz doğal zararsız bir süreçle kurur. alırsın mutfağına koyarsın. sonra aradan biraz zaman geçer. ortam da eğer sıcaksa bir bakarsın mutfakta güveler uçmaya başlar güzden kışa doğru. hemen anlarsın vah tüh bu kayısılardan çıktı dersin zamanında yemedik bunları. alıp atarsın. ama bi bakarsın tüm dolaba yayılmış. un bulgur pirinç de elden gitmiş. hay daaa bir bakarsın çeyizlik yatak yorgan yünleri de yiyorlar arka odada. naftaline burun kıvrılıp koymamışsındır. yatak yorgan kokar dersin. bu zamanda ihtiyar evi gibi mi kokalım dersin... vel hasılı yamaçta duran güzelim kayısılar da güvelenir kurtluya tamah ettiğin için... sonra işte bütün evde bir bahar temizliği havası... elini neye atsan kurtlu güveli. erzağa ilaç kâr etmez, yüne su sabun. nihayetinde zaman israfı, erzak israfı, emek israfı had safhada...
la formulacıdan masallar... (*)