28 haziran 2016 atatürk havalimanı saldırısı – dertli sözlük
28 haziran 2016 tarihinde akşam saatlerinde i̇stanbul atatürk havalimanında gerçekleştirilen terör eylemidir. dış hatlar girişte, xray cihazına henüz gelinmeden; teröristler önce keleş ile rastgele ateş açmış, sonrasında 3 ayrı noktada canlı bomba saldırısı gerçekleştirmişlerdir. gece yarısında i̇stanbul valisi vasip şahin'in yaptığı açıklama; 28 kişinin hayatını kaybettiği, 60 kişinin de yaralı olduğu şeklindedir.

düzeltme. bekir bozdağ'ın yaptığı açıklamaya göre; 31 kişi yaşamını yitirdi, 147 yaralı var.

düzeltme. binali yıldırım'ın açıklamasına göre; hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

düzeltme. 30 haziran 2016 tarihi itibariyle ölü sayısı 42'ye yükselirken; hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edildi, 130 kişinin tedavilerine devam ediliyor.
ışid tarafından yapılan saldırıdır. olayla ilgili eleştiri kapsamında çok şey söylenebilir. bunları söyleyenler fazlasıyla bulunduğu için çözüm olarak ne yapılmalı konusu üzerinde yorum yapmanın yararlı olacağını düşünüyorum. ışid, sözüm ona islam adına ortaya çıkan bir yapılanma. adı barış olan din adına hareket edip savaştan beter kan dökücülük yapma noktasına gelen, toplumlara yaşanabilir bir dünya vaat eden din adına ortaya çıkıp, dünyayı yaşanmaz kılmaya giden yolu anlamak zorundayız. "cihat" kavramından yola çıkarak şiddeti kutsallaştıran bu terör yapıları dışında kalan ancak aktif olarak terörün içinde olmasa bile bu tür bir cihatçılığı sürekli meşrulaştırma hevesinde olan islami gruplar da bu suçun ortağı olduğu gerçektir. buna çözüm olarak da; akılsız, vicdansız, saygısız, sevgisiz bir islam kaosundan, akılcı, vicdanlı, saygılı, sevgi dolu bir inanç olarak temiz bir islam biçimine doğru yol almanın gerekliliğini görmekteyiz.
türkiye kendi içindeki teröristleriyle başa çıkamazken israille başa çıkması oldukça zor görünüyor hem de tüm çevresi ateş topuyken.
ülkemizi nereden vuracağını şaşırmış canilerin yaptığı saldırıdır.elbet bitecek saltanatları,hesap gününde zebaniler anlatacak onlara insan nasıl patlatılır.oruçluyken bir ülke nasıl vurulur?