diferansiyel denklemler – dertli sözlük
bazı fonksiyonların türevleriyle ilişkilerini tanımlayan denklemlerdir. mühendislik bilimlerinde uygulamalı matematiğin temel bileşenidir.

evinizdeki düdüklü tencerenin tasarımı esnasında sıcaklık analizlerini yapacaksınız. ısınmaya bağlı genleşme, tencerenin ısınma-soğuma süreleri ve buna bağlı olarak pişirme süresini bilmek istiyorsunuz. işte böyle bir durumda diferansiyel denkleme başvurursunuz.

matematiksel modellemelerde kesin değerler elde edebilmek için çözülmesi gereken en önemli problemlerdendir. görsel modellemenin ardından görsel modellemeye bağlı matematiksel denklemler kurulur. bu denklemler genel itibariyle çok katlı çok bilinmeyenli ya da tek katlı çok bilinmeyenli diferansiyel denklemler olur.
yarın ölüm kalım meselesine dönen sınavımın olduğu ders. başlığı görünce ben mi açtım acaba diye düşündüm açıkçası.
3 defa alttan alıp girmediğim, sonunda tek ders sınavında okulla birlikte biten ders. ara sıra rüyalarımda ziyaret eder hala
bugün saat 15.00 da girecek olduğum sınav. yeterince çalışmış olduğumu düşünüyorum. allah bu dersi bütsüz geçmemi nasip etsin. dua edin de şu kardeşiniz şu dersi versin.