maaş kartını hanıma vermek – dertli sözlük
s.gara gibi kötü bir alışkanlığı varsa er kişinin bunun için 300 tl civarı bir harçlık alır (kullandığı marka zam gelmiş vs bunun önemi yoktur) yoksa onuda alamaz gariban er kişi. (kullanmayı bırakıp bırakmamış gibi yapanını gördüm ibretlik bi hikaye) zaten evden işe işten eve gelen adam ne harcayacak ki. bari yanımızda bi taksi parası bulunsun değilmi a mümine kişi.
erkek kişisine 2 soru;1- maaş kartını teslim edecek kadar güvenmediğin biriyle neden evlenirsin?2- maaşını da sırf kendine saklayacaksan, neden evlenirsin?kadın kişisine 2 soru;1- gözün parada ve alışverişteyse, maaş kartı olan biriyle neden evlendin?2- sırf kendini düşüneceksen neden evlendin?
tasvip etmediğim olaydır. çünkü erkek maaş kartı ile beraber evin finansal bütün sorumluluğunu da hanımın sırtına yükler muhtemelen. alışveriş yapmak, fatura yatırmak, gelir gider dengesini korumak, çocukların ekstra masraflarını bütçeyi sarsmadan karşılamak, kocasına verdiği paranın yarısını peyderpey geri vermek, nihayetinde de bütün parayı nereye harcadın sorusuyla muhatap olmak hep kadına kalır. gerek yoktur. kadına belirli miktar harçlık verilirse kafidir ki bu da evin değil kadının ihtiyaçları göz önünde tutularak verilmelidir. şahsen kadının vakarına fatura kuyruklarına girip fatura yatırmak, market market halk günü kovalamak yakışmaz. haa bu arada bütün bu sorumlulukları eşinin sırtına yükleyen hanımların kadir kıymet bilmeyip dır dır etmeye başladığı durumlar da olabilir ki o vakit maaş kartı değil ama evin giderleri kadar para kadına verilip onu fatura alışveriş vs gibi angarya işler peşinde koşturmak işe yarayabilir.
(bkz:aile içi strateji uzmanlığı)
(bkz:tuzun yokuşunu görmek)