oy verdiğini unutup tekrar oy vermek – dertli sözlük
insanlara yazma şevki versin diyerek bakmadan refleks olarak hızlıca oy veren kişilerin, turbodan normal moda döndükten sonra okuyup beğendiği entrylere oy verme girişiminin sonucudur.
tanıma artı veya eksi oy verme isteğimin şiddetine göre değişen durum. eğer çok çok beğendiysem ya da gerçekten hiç beğenmediysem ama daha önce oy verdiğimi sözlük ufak bir "bu entry'e daha önce oy vermişsiniz" cümlesiyle hatırlatmışsa içimde kalmasın diye oyu geri alıp tekrar oy veriyorum. böylelikle verdiğim oy artıysa yazara takdirimi tekrar belirtmiş oluyorum, eksiyse de "ama gerçekten hiç olmamış." demiş oluyorum.(*)
ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde başıma gelen olaydır. sabah erkenden kalkıp oy verdim sonra haliyle tatil günü biraz daha kestirdim,öğleden sonra tekrar uyanıp tekrar oy vermeye diye okula kadar gittim neyseki evdekilere ekmek almaya çıkmış süsü vererek durumu kurtardım yoksa kırk sene gülünürdü bu mevzuya
beğendiği tanım ile yeniden yaşanan memnuniyet halinin getirisidir. ikinci defa oy veremiyor oluşun getirdiği üzüntünün bir adım ötesinde verdiği oyu geri alıp bir daha vermek safhası vardır.