game of thrones – dertli sözlük
george r. r. martin eseri a song of ice and fire serisinin ilk kitabı ve ismini bu kitaptan alan hbo dizisi. türkçeye taht oyunları olarak çevriliyor. şu sıralar 4. sezon sona ermek üzere. sanırım 6 sezon olacak, kitapları da yazmaya devam ediyor martin amca. gerçekten acayip oyunlar dönüyor dizide. fazlaca sürükleyici bir dizi. ancak çok rahatsız edici sahneler de mevcut ne yazık ki.

ilave;
müzikleri de çok güzeldir.
şöyle de a capella'lı, kemanlı bir yorumu vardır: http://www.youtube.com/watch?v=_onpmsavpgq
bir zamanlar bir kaç arkadaş izlemeye niyet etmiştik. 1. sezon 1. bölümü açtık.
daha biz ne olduğunu anlamadan korkunç tiplemeden, ani belirmelerden, karlar içindeki cesetlerden korkan arkadaş çığlığı basınca şakacıktan da değil bildiğin korkunca ilk 20 dakikada filan kapatmak zorunda kalmıştık.(*) o gün bugündür de tekrar açmadık. böylece bizim game of thrones maceramız da başlamadan bitmiş oldu.
eşsiz jeneriği i̇ran asıllı ramin djawadi ye ait olan, fazlasıyla rahatsız edici sahnelere sahip dizi. öyle ki ilk sezonda bölümleri ilerletmekten senaryoya odaklanamamıştım. sonra da izlemeyi bıraktım zaten.
eğer kurgu olarak bakarsanız çok sağlam bir dizidir. ancak ahlaki yönlerini, ya da şiddet yönlerini görmezden gelemezsiniz zaten diziyi bu kadar popüler yapan şeyler bunlar oldu bu da haliyle hepimizi rahatsız eden bir durum. dizi kitapla birebir aynı değil bu yüzden kitabını okuyanlarla diziyi izleyenler arasında bazı farklar oluşur. hem kitabını okuyup hem de dizisini izleyen birisi olarak şunu düşünüyorum devlet adamlığı hayali kuranlar için öğretici yönleri çok olan bir eser.
sansürlü bir versiyonu torrent sitelerinde bulunan dizi. bu versiyonuyla beraber iki sezon indirmiştim. 2 bölüm izledim, devamına bakamadan format atmak zorunda kaldım, dizi mefta oldu. dizideki cinsellik kanal d dizileri seviyesine inmiş ya da çıkmış mı demeliyim bilemedim. başka bir şeye dokunulmamış, fakat uygun altyazı bulunmadığı için izlerken bir yandan da arada bir ileri almak gerekiyor. sansürlü sahnede dizinin gidişatını etkileyecek bir gelişme olursa da altyazıyla eklemişler falan filan. gavur icadı..
şimdi sen bundan bizim aklı evvellere bahset, bilinçaltlarında ne kadar yobazla bağlantılı mana varsa hemen onunla ilişkilendirecekler. haramdan rahatsız olmak için ben müslümanım demek gerekmiyor. fıtrat insan fıtratı, vicdan insan vicdanı. velev ki çürümüş olmaya..
--- iktibas ---

-game of thrones izliyo musun abi?
+hayır.
-oha sen yaşama hiç!!
+niye lan?
-ya defol git allah senin belani versin
+noluyo olm?
-kes lan

--- iktibas ---
you know nothing jon snow.
çellolu müziği muhteşemdir. (http://www.youtube.com/watch?v=ydrab9cwhna)
dehanın sınırlarını zorlamaktadır, bazı sahneler için bile koca kitaplar yazılıp filmler çekilebilir.