ışid – dertli sözlük
ırak ve şam islam devleti.
kuruluşu 2003-2004 yıllarına dayanan, yer yer isim, yer yer stratejik değişiklikler yaşayan örgüt.
dış güçlerin (yüksek olasılıkla abd=cia'nin) çıkarlarına hizmet eden bir oluşum. gülen örgütü neyse bu da onun bir başka versiyonu. gülen'e şakirt olanlar nasıl islam adına cemaate katılıyorlarsa, ışid' katılan "mücahitler" de islam adına katılıyorlar. aldatma hep aynı yolla yapılıyor.
bu aralar adından sıklıkla söz ettiren terör örgütü. abd, sorunu çözmek için bir koalisyon oluşturdu. lakin koalisyonun düzenleyeceği operasyon yeni sorunların habercisi. abd'nin bölgeye gelişi bir felaket. tabi ki bunun en büyük sebebi, devrimler sonrası bölgeye bir düzen garanti edemeyen bölge dinamiklerinin kararsız tutumu.
ortadoguda aniden oluşan! daha dogrusu oluşmasına izin verilen, islamofobiayayı tekrar zihinlere işlemek için batılılar tarafından su sıralar fazlasıyla kullanılan, islamiyeti sapkınca yorumlayan insanların başını çektigi ve maalesef masum, saf birtakım müslümanlarında katıldıgı örgüt.
abd'nin ırak saldırılarından sonra, post-modern dünyada ırak'ı üçüncü kez sistematik bir yıkıma uğratan örgüt. ırak önemlidir. kadim medeniyetimizi yansıtan birçok eser, ırak'ta bulunmaktadır. bu açıdan bakıldığında ırak, islam dünyası'nın hafızasının bir bölümü de diyebiliriz. ırak'ı yıkan, müslümanların hafızasının bir bölümünü de silmiş olur. orta asya ve anadolu selçuklu, türk-islam eserlerini taşırken, balkanlarda osmanlı eserleri bulunmaktadır. yani post-modern dünyaya alternatif islam düşüncesine dayalı bir medeniyet kuracaksanız, üç bölge sizin için kriter olur. mezopotamya, orta asya, balkanlar. bu üç bölge sayesinde hafıza tazelemesi yaparak bir medeniyet inşa edilebilir. bu üç sacayağı müslümanlara kadim bir medeniyet kubbesi meydana getirebilir. ama sacayağının birini tamamen yok etmek üzereler. bu aslında kurulacak yeni bir medeniyetin kuruluşuna şimdiden engel olabilme çalışması.
abd'nin kirli çamaşırlarını ortaya döken eski cia memuru edward snowden, i̇ngiltere, mossad ve cia'in birlikte çalışarak işi̇d' in ortaya çıkışı için zemin hazırladıklarını ileri sürdü.ayrıca yusuf kaplan da ısrarla işi̇d'in i̇ngiliz güdümünde bir örgüt olduğunu ve amacının da irak'taki şiileri katlederek i̇ran'ın, irak'a karşı savaş açmasını sağlamak olduğunu belirtiyor. bu durumda türkiye sınırına dayanmış olan i̇ran ile türkiye'nin karşı karşıya gelmesi ve mezhep çatışmalarıyla iki müslüman ülkenin birbiriyle savaş halinde olması isteniyor. böylelikle hem bölgenin en önemli gücü haline gelen türkiye'nin önü kesilecek hem de başta i̇ngiltere olmak üzere amerika ve i̇srail de bu durumdan faydalanacak. oyunu bilelim ama oyuna gelmeyelim.