ne istediğini bilememek – dertli sözlük
hayat böyle be sözlük, insanoğlu evveli bir nütfe ahiri ceset, karnını yarsan pislik akar! ama o herşeye layıktır, en güzeli, sonsuzluğu, ölümsüzlüğü, doyumsuzluğu arar! bazen hatırlar toprak olduğunu öylece durmak ister, ait olduğu yere gidene kadar hareketsiz kalası gelir. para ister, zaman bulamaz; ikisini de bulur, sağlık bulamaz. hepsini bulur, huzur bulamaz.
i̇şte o zaman durup düşünür, ne istiyordur acaba, ne arıyordur, doğru bir arayışta mıdır? hayat böyle işte sözlük, silmek lazım kafada belki.
i̇şte bu nokta da bu başlık açılmalıydı.
ne istediğini bilememek...
bunun ilerisi veyahut devamı, maymun iştahlılık. böyle ne istediğini bilmeyen insanlar rica ediyorum bir ideale sahip olana kadar bir kenara çekilsinler insanlarla etkileşim iletişim içerisine girmesinler, ciddiyim. yok yere insanları meşgul edip zarar vermekten başka bir işleri yok.
kişi, neyi istemediğini bilse yeter aslında. en azından istemediği şeyleri yapmamış olur. istmediklerini çıkardıktan sonra geriye kalanları da istedikleri olarak kabul etsin ve yola devam etsin, durmasın. çünkü durunca hepsi birbirine karışıyor.