selfie – dertli sözlük
sosyal medyada üretilen kelimelerden.
kişinin kendisini çektiği fotoğraflara deniyor.
şu sıralar epey yaygın. instagram olsun, twitter olsun.. selfie fotoğraf pazarı gibi.
meşhurlar da bu akıma katıldı.
oscar törenine dair, selfie fotoğraflar paylaşıldı.
vs vs

internete bir başkası tarafından yüklenen fotoğraflarını dahi bulup, kaldırtan (kaldırtmaya çalışan) biri olarak; bu akımı çok garipsiyorum. hadi meşhurları bir nebze anlıyorum ancak sıradan halkın milyonlara açık meydana böyle fotoğraflar koymasına hayret ediyorum.
şeytan diyor; o fotoğrafları indir, altına komik bir cümle koy, gerekirse fotoşopla, internette yay.
neyse, kınamamak lazım.
son zamanlarda moda akımına dönüşen “selfie” kelimesinin türkçesi’nin ne olduğuna tdk, bir karşılık bulamadıklarını belirterek, “bu söz için uygun bir karşılık konusunu değerlendireceğiz” dedi.
kabak tadı vermeye başlayan yeni moda. "selfie çekiyorum" diyerek yapılanlar çok trajikomik. işi modernizm boyutunda eleştirmeyeceğim. zira eleştirsek de tüm insanlar nezdinde artık sıktığı anda bitecektir. tıpkı apaçi dansı gibi. hani şu saçma sapan vücut hareketleriyle yapılan dans.

her neyse, ben güvenlik konusuna değinmek istiyorum. insanlar farkında olmadan yüz tanıma sistemleri için bulunmaz pozlar veriyor. belki de selfie çılgınlığı belirli çevreler tarafından kasıtlı olarak moda haline getirildi bilemiyorum. ama selfie pozları enteresandır, elektronik yüz tanıma sistemleri için bulunmaz pozlar.
böyle yaratıcı versiyonları da vardır. hakkını vermiş eleman fikrimce...

(http://www.youtube.com/watch?v=vserfo5hfvm)
#443164 kamerasına vura vura dünyayı dolaşan adamdan sonra, türklerden günlük hayata dair bir versiyon geldi. bilin bakalım mekan neresi?

(http://www.youtube.com/watch?v=asgfavmjf74)