mustafa öztürk – dertli sözlük
değerli bir hocamızdır tefsir alanında yüksek ve doktora yapmıştır, meal konusunda görüşlerini önemsemekteyim.


çukurova'da profesördür; (http://ilahiyat.tekd.org/?syf=amenu&tekd=10&aciklama=prof.dr.mustafaztrk)
https://youtu.be/5qv555khwfq



meydanlar size kalmayacak!!!siz, allah rasülünün talebelerini elinizin tersiyle ittiniz oryantalistleri dinlediniz bu hale geldiniz.şimdi kürsülerde konuşuyorsunuz o kanal bu kanal şu kanaldasınız.yeni diye yutturduğunuz o şeylerle insanların aklını karıştırıyor kur'anı hakime hakaret ediyorsunuz.biriniz kur'an müslümanlığı biriniz tarihselcilik hepiniz aynı türküde oyun oynuyorsunuz... dün sahabeyi çıkardınız işin içinden şimdi sünneti yarında eleştirilerinizin odağına kuranı hakimi getireceksiniz hiç şüphemiz yok..

tevratın ve incilin nurunu dönemin kafirleri zındıkları değil samimi hahamlar söndürmüştü; bu kitap bize kâfi demişlerdi peygambere ittibasında şeksiz teslimiyet bulunan talebeleri gereksiz görmüşlerdi.. sonunda ne olmuştu? işte tevrat işte incil.. neresinden tutulsa elinde kalınan bir kitap haline geldi.

aynı şeyler tekerrür ediyor.. ama o tekerrür islamda vuku bulamayacak müsade etmeyeceğiz!!

bunları dinlemeyin ahâli..
cennet tasavvurunun araplar üzerinden yapildiģi, kur'an hükümlerinin o dönemde kaldığı gerekçesiyle kur'anın evrensel olmadiğıni sadece ahlak kitabı olduğunu ifade eden şahıs.oryantalist kafası işte..
---------iktibas-------

türkiye müslümanı daha önce allah'ın ayetleriyle bu boyutta istihza eden, insanları nasslara güldürten böylesi bir i̇lahiyatçı so...t..rı görmedi! tarihselci zihniyete güzelleme düzen şuursuzlar bu meş'um projenin neyle neticeleneceğini göremedilerse işbu videonun kodlarını iyi çözsünler. i̇lahi vahyin arab'ın kişisel zevkine hitap ettiğini ispat için nelerin örnek gösterilerek istismar edildiğini iyi seyretsinler. şahsın konya'daki programını "allahu ekber" diyerek protesto eden gençleri işid'çi olmakla suçlayan ve karalamanın en güncel ve en kolay yolunu seçen cahiller, allah'ın ayetlerini arab'ın dini'ne indirgeyerek küçümseyen bu adama karşı "allah büyük" denilmesini mi içlerine sindiremiyorlar? sahi, bu mütekebbirler karşısında allah ekber değil mi yoksa?


ahmet tahir daylan
ilim adamıdır.bir anlayış yenileme derdi vardır.yanılabilir de. hatta 0 yanılgı içinde de olabilir.ancak ilim adamıdır. hürmet edebin gereğidir.müslüman sözü dinler ve en güzeline tabi olur. (zümer-18)ayrıca;yanılsa da, ilim adamı hurafe ve rivayetlerden müteşekkil bir kör taklit yolunu tutan anlayıştan evladır, efdaldir, elzemdir, hürmete layıktır.
her ilim adamının ilmi hürmete layık olmadığından, ve ilmi var diye islam alimi olmuş sayılmadığından, ne kadar alim olursa olsun dinde alim olmanın şartının yalnızca ilimden geçmediğinden,itikadı bozuk olan adamın asla ama asla dinde imam veya muteber olamayacağından (velev müthiş fakihte olsa)1400 yıllık allah ve kuran ve rasul gibi iman rükünlerine inanış şeklinden sapan ve inhiraf eden adamın red edileceği kaidesindenfıkıhta ıstılaha ihtiyaç duymayı da islam sahiplenir ama, itikaden ıstılaha lüzum var diyen ve bu ıstılahını allaha nakıse getirmek, bilmez demek, hikayeci demek gibi görüşlerle yapan adam zındıklık etmiş olacağındaniş bu gibi sebeplerden islamoğlu ve öztürkgillerin mustafa ve bayındırların abdül gibi adamların 1400 yıllık fermanla batıl efkarına verilen hüküm infaz edilmiştir.
#465424

ebu hanife rah. derki; edebini bil edebini bileyim!perefe dr. m.öztürk daha neler yaptıda orta yerde dillendirmek olmaz.merak edenler öm atsın.


---

derdimizin ne olduğuna bir parça parmak basan önemli bir videoya rastladım:
https://www.youtube.com/watch?v=4nxaarvfer0&feature=youtu.be
şeyhu horasân abdullah b. el-mübarek (v. 181) şöyle diyor:
من ترك الآداب ابتلاه الله بترك السنن، ومن ترك السنن ابتلاه الله بترك الفرائض، ومن ترك الفرائض ابتلاه الله بالكفر
"edepleri terkedeni allah, sünnet'leri terketmekle sınar. sünnet'leri terkedeni, farzları terketmekle sınar. farzları terkeden ise, dinden çıkmakla imtihan olunur".
i̇şin başı edep! şuna buna, ona bana değil... i̇slâm'a, bizzat allah'a. rasûl'e ve ashâbına.
muhaddislerin pîri i̇bn şihâb ez-zührî (v. 124)'den mervîdir. şöyle demiş hazret:
كنا نأتي العالم، فما نتعلم من أدبه أحب إلينا من علمه
"bir âlimin yanına gidip gelirdik. bizim için o zatın edeb'inden öğrendiğimiz, i̇lmi'nden öğrendiğimizden daha değerliydi".
ama efendim çok çalışkan, velûd bir adam... kitap kusuyor adeta... kalemi, çenesi müshil... yazıyor da yazıyor, konuşuyor da konuşuyor... proje üretim merkezi mübarek...
tâbiûn'dan "seyyidü'l-fukahâ" eyyûb es-sahtiyânî (v. 131), bundan 1350 sene önce bakın nasıl bir tespitte bulunmuş:
مـا ازداد صـاحبُ بدعـةٍ اجتهاداً إلا ازداد مـن الله عزوجـل بُعـداً
"bid'atçinin çalışması arttıkça, allah'la arasındaki mesafeden başka bir şey artmaz!"
قصم ظهري رجلان: عالم متهتك، وجاهل متنسك
hz. ali'nin "belimi şu ikisi kırdı" diyerek serzenişte bulunduğu iki tür adamdan "mütehettik" (edepten yoksun) âlimi arayanlar çok uzaklara gitmesinler.
dîne ve dîdâra karşı sû-i edebin, netice-i a'mâlindir. ehl-i mânâ olmak kim, sen kim...

ahmet tahir dayhan
"i̇ndirilen din" söylemini vurgulayanlardan (bkz:mustafa islamoğlu) , (bkz:mehmet okuyan) daha çok "uydurulan din"in mensubu insanların demitolojizasyon meselesine tavrı çok farklı.mustafa öztürk'ün iftiralarına neden bir şey demiyorlar orası düşündürücü.hüsnü zannı elden bırakmayalım!!belkide diyecek bir şeyleri yoktur.:)