pyd – dertli sözlük
pkk'nın suriye kolu. suriye'de türkmenleri, arapları ve kendilerine muhalif kürtleri toplu sürgüne göndererek uluslararası hukukta soykırım suçu da işleyen terörist örgüt. aynı zamanda sürgün ettiği insanların mal ve mülklerine de el koyarak yağma yapmaktadır. fırat'ın doğusu-batısı demeden suriye'nin kuzeyinden tamamen temizlenmesi gerekir. ışid ne kadar büyük bir tehlike ise pyd de aynı nispette tehlikelidir. bir diğer temizlik, yurtiçinde pkk'nın sözde yayın organları, sözde sivil toplum örgütlerinin tamamen kökünün kazınması ve hdp'nin meclisten acilen tasfiye edilmesidir.
fırat kalkanı operasyonu'nun asıl hedefidir.ışid'in bitirilmesinden sonra pyd'ye karşı savaş başlatılması bekleniyor.pyd, kuzey suriye'deki farklı kürt örgütleri arasında en kalabalık olanıdır. pkk'nın kolu olarak kurulmuştur. öcalan'ın "en az 15 bin askerli bir silahlı güç oluşturun" talimatı ile suriye'nin ayn el arap, afrin, cizre adlı yerlerinde örgütlenmiştir. ypg adını da kullanıyorlar. pkk, emrindeki bu örgüte silah ve eğitim desteği veriyor. ayrıca eleman alışverişi de yapılıyor. yani türkiye'den pyd'ye katılanlar da var, tersi olarak suriyeli olup, türkiye'de türklerle savaşan kürtler de var. kaynak ülkeleri ayrı olsa da kenetlenmiş bir örgüt olarak ortak hedefleri olan birleşik kürdistan'ı kurmak için savaşıyorlar.çok kalabalık oldukları için fırat kalkanı operasyonunun ışid sonrası ikinci aşaması çok zorlu geçecek ve çok kan dökülecek gibi görünüyor. büyük bir savaş devletimizi bekliyor, allah ordumuza güç versin, zafer nasip etsin.
suriye'nin kuzeyinden doğusu batısı demeden silinmesi, yok edilmesi gereken ırkçı terör örgütü. hem ırkçı, hem de sosyalizm temalı bir ideolojisi vardır. malum pkk'nın suriye kolu. ideolojik olarak nazizmi andırıyor. nazizmin terör yöntemlerini hayata geçirdiğini şahit olundu. demografi değiştirme çabaları, bombalı terör eylemleri, araplara ve türkmenlere yönelik ırkçı soykırımlar. bu eylemleri kim desteklemiş, kim propagandasını yapmışsa cezasını çekmeli. ırkçı terör örgütü pkk ve onun destekçileri hem suriye'den hem de türkiye'den silinmeli.
amerika'nın son aşklarından biri... i̇şin ironik tarafı abd bu terör örgütüne maddi-manevi desteğini esirgememekle birlikte gözümüzün içine bakarak "biz pyd dahil hiç bir örgüte silah vermedik." diyebilmektedir.