cartoon network – dertli sözlük
çocuklardan daha çok yetişkinlerin izlediği kanaldır. o kadar saçma sapan dizi ve bir sürü haber-spor programından daha iyidir bazı dizileri. illa tv izleyeceğim diyorsanız, izlenebilir. i̇yi dizilerin iyi bölümlerine denk gelirseniz, devamlı bu kanalı izlerken bulursunuz kendinizi. i̇yi dizilerden yenileri; sürekli dizi, clarence, gumball, bazılarına göre adventure time da eklenebilir. eski iyi diziler; kamp lazlo, foster ın hayali dostlar mekanı dır. ( bunların dışında da iyi diziler var ama bunlar parlıyor resmen ) bunların çoğunun tutmasında iyi dublajında önemi büyüktür ( ara ara farklı dublaj denemeleri yapsalarda çoğunlukla tekrar eski seslere dönerler). birde bazıları orjinal formatların dublajlısından daha iyi olduğunu düşünüyor ama bence çokta büyük bir fark yok. mesala sürekli dizinin bu kış döneminde yayınlanan sinama formatında bir buçuk saatlik bir bölümü oldu. bu bölümü hem orjinalden hem dublajlı izledim. orjinalinde bazı karakterlerin sesi daha iyi gibi gelirken bazıları da baya kötü geldi kulağıma. dublajlıda ise iyi seslere yakın sesler bulunmuş, kötü seslerin ise daha iyisi konulmuş. bu yüzden benim tercihim dublajlı olanı.
evde çocuk varsa listeden silinmesi gereken kanal.sapkın bilinçaltı mesajları barındırmakla birlikte ruh ve zihin gelişimine zerre faydası olmayan çizgifilmler yayınlanmakta.biraz eleştirel bir göz ve biraz dikkat ile üç dakikada farkedilebilir.
şimdi kanalları gezerken görüp bu kanal hiç bi ailenin listesinde olmamalı, hiç bi çocuk 10 dk bile maruz kalmamalı diye üzülerek baktığım içler acısı kanal.ama meğer bunu 1 yıl önce bi tanımda daha demişim.olsun tekrar diyorum.evinizde, ablanızın abinizin evinde, kuzeninizde bu kanal varsa kumandayı elinize alıp anında silmelisiniz.