the muslim show – dertli sözlük
bir ay önce "diyalog" projesi başlatan bir çizgi roman serisi. proje kapsamında i̇slam'ı samimi bir dille anlatan 64 sayfalık bir çizgi roman basılıp gönüllüler tarafından eylül 2018'de dağıtılacak. proje giderlerinin fonlanması için launchgood üzerinden bir kampanya başlatılmış (http://www.launchgood.com/project/dialogue_by_muslim_show ). kampanyanın bitimine iki hafta var ama yeni kampanyalar başlatılabilir.

yazar noredine allam'ın istediği, bu projenin daha çok kimse tarafından bilinmesi. böylece siz katkıda bulunmasanız bile katkıda bulunabilecek birisi haberdar olabilir diyor. noredine allam, kampanyayı duyurmak için 10 günlük bir çalışma ile çeşitli medya kanallarına mailler göndermiş. ancak hiçbir gazeteci mesajlarını cevaplamamış. ama teklif ederseniz belki sizin yerel medyanız konuya ilgi gösterir diyor.

projenin gerekçesi olarak özetle şöyle bir açıklama yapıyor:
gayrimüslimlerin i̇slam hakkındaki soruları, bir müslüman ve komşusu arasındaki bir iletişimle cevap buluyordu. ancak 11 eylül sonrası islamofobi ciddi biçimde körüklendi. fransa'da bile her bir terörist saldırı sonrası bütün müslümanlar suçlanmaya başladı. böylece ilşkiler ciddi biçimde zayıfladı. artık i̇slam'ı anlatmak için komşulara bayram şekeri ikram etmek işe yaramamaya başladı. zaten terör zanlısı olarak itham edilen çoğu insan kendini ifade edemiyor. komşuların sorularına kim cevap verecek? çok fazla terim kullanmadan basit bir dille yazılmış çizgi romanlar dağıtarak diyaloğu yeniden kuramaz mıyız?