the mentalist – dertli sözlük
zihinsel zekâsını kullanıp hipnoz ve telkin uygulayan kimse. düşünce ve davranışları yönlendirme uzmanı. zihinbaz kelime anlamıdır. şu anda 5.sezonu bitirmek üzere olan ve başrolde simon baker 'ın olduğu dizi
yapımcılığını ve başrolünü simon baker (*) (*)'ın yaptığı dahice bir yapım. insanların davranışlarını ve düşüncelerini okuyabilme yetisine sahip, ayrıca bunu kullanarak insanlara yıllarca yalan söyleyip bir gün büyük bir hata yaptığının farkına varır. red john adında bir seri katile tv show'unda laf atmasının üstüne red john eşini ve kızını öldürür. simon baker nam-ı değer patrick jane (*) bu olayın ardından yerel fbi olarak çalışan kaliforniya araştırma bürosu (*)(*) ile çalışmaya başlar. onlara davaları çözmelerinde yardım ederken artık tek amacı red john'ı yakalamaktır.

--! spoiler !--

tiger tiger burning bright,
in the forrest of the night,
what immortal hand or eye,
could frame thy fearful symmetry?

--! spoiler !--
başrolündeki şahsın muazzam bir oyunculuk sergilediği dizi. bazı adamlara bazı roller öyle bir yakışır ki ömürleri boyunca o rol ile yaşarlar. bu adam da bende öyledir. ne yaparsa yapasın o benim için jane olarak kalacak.