gelinlik – dertli sözlük
lüzumsuz pahalı giyeceklerden biri. sadece bir gün giyilecek bir şeye neden binlerce lira verilmesi bekleniyor? neden bunları kiralaması bile ciddi masraflı? hangi gelinlik etiketindeki fiyatı hak edecek niteliğe sahip olabilir? giyen kişi birden dünyanın en güzel kızına mı dönüşüyor, n’oluyor?
düğün zamanları insanlar yeterince sefil olmadıkları için; damat tıraşı, gelin başı gibi bir de gelinlikle de insanları sömürelim diyorlar sanki.

ayrıca geneli hoş değil. anlamsız kabarık etekler, çirkin işlemeler, saçma sapan danteller dolu; gösteriş uğruna çirkin bir görüntüye sahipler.

bir de anlamıyorum, hiç mi yok güzel gelinlik dikebilip de diktiği gelinlikleri fahiş fiyatlarla satmaya vicdanı el vermeyecek yetenekli müslümanlar? varsa neden bulamıyoruz biz onları?

sonra da neden gençler evlenmiyor, bıdı bıdı.
evlenecek cogu hanim giymek istiyor, normaldir, nefs bu ister. eger gelinlik sadece hanimlarin icinde giyilecekse ve ibadeti engellemeyecek sekilde ayarlanirsa neden giyilmesin ki, dunyalik hicbir sey yapmiyor muyuz sanki?
eskiden türkiye'de müslümanların gelinliği pembe-kırmızı iken, rum ve ermenilerin ki beyazmış. şu an bütün dünyada standart olarak beyaz sanırım