tüm peygamberlerin sakallı olması – dertli sözlük
entry sahiplerinin dikkatine: başlıkları açıp açıp boş bırakmayalım lütfen sonra benim gibiler ciddiyetle tartışılmış konuşulmuş bir mevzu sanıp atlayabiliyor.

bilemeyiz belkide rabbimiz bir çok farklı insan yarattığı gibi köse bir elçide göndermiş olabilir. allah (c.c) yahut efendimiz (s.a.v) bildirmedikçe kesin konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. (böyle bir hadisi şerif varsa bilgilendirin lütfen)
1. böyle bir bilgi yok.2. böyle bir bilginin anlamı da yok.3. peygamberlerin fiziksel özelliklerini taklit etmekle yükümlü değiliz.
öncelikle bir üst entry için söyliyeyim;kadından peygamber(rasul) yoktur.i̇mam eş'ari ise kadından nebi olduğunu söylemektedir.hadislerin sıhhatini incelememekle beraber ekliyorum. bütün peygamberler sakallı değildir.“cennette hiç kimse sakallı olmayacaktır. sadece hz. adem (as)’in siyah bir sakalı olacak, çünkü o dünyada sakalsız idi.” (bk. el-bidaye ve’n-nihaye, 1/227)cennette sadece hz. harun (as)’ın (i̇hya, 1/150) veya sadece hz. musa (as)’ın (i̇bn adî, el-kamil, 3/257-58) sakalı olacağına dair bilgiler de vardır. i̇bn kuteybe “el-maarif”de vehb b. münebbih’den, ebu’ş-şeyh el-isfahanî “en-nevadir”de kâb el-kurezî’den naklen “hz. adem (as)’in sakalsız olduğu” bilgisine yer vermişlerdir.şunuda söylemeliyim;alimler ittifakla sakalı kesmeyi kerih görmüştür.çoğu ise haram kabul etmektedir.