türkiye iş bankası – dertli sözlük
türkiye'nin en büyük, en önde gelen ve müşteri kitlesi bakımından en yaygın bankası.

chp, yüzde 29 gibi yüksek bir hisseye sahiptir.
i̇şin siyasi yanı bir tarafa müşteriyi tavuk gibi yolan bir banka. şöyle ki 2002 de istanbula öğrenci olarak geldiğimde aa ne güzel her yerde şubesi var diye hemen hesap açtırdım. tabi öğrenci belgesini götürünce hesap işletim ücretinden yırtıyorsun. o zamanlar pederbank'a sırt dayandığı için akış pederbanktan senin hesaba oluyor ve işin eft ya da havale masrafı boyutunu düşünmüyorsun. öğrencilik bitiyor otomatik ödeme talimatıyla hesap işletim ücretinden yine yırtıyorsun. peki eft ve havale ücretleri ne olacak? bu sefer de varsa akıllı telefonun işcep yükle havale ve eft yi oradan yaparak masraflardan yine yırttık. ama gelin görün ki 2012 nin başından itibaren eft ve havaleyi nereden yaparsan yap eft'den 2,5 tl havaleden de 1 tl aldıklarına arkadaşım vasıtasıyla şahit oldum. e artık bu hesabı kapatmak şart oldu. iş bankasına e-mail attım kapatacağım diye ama blöf yaptığımı zannettiler. taksitlerim bir bitsin onlara göstereceğim. bakalım hesabımı kapatmaya gittiğimde nasıl bir tavır takınacaklar merak ediyorum :) kuveyt türk'ten hesap açtırdım artık bütün hesap hareketlerim ordan. borsaya bile girebiliyorum daha ne :)
--- iktibas ---

cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan iş bankası, atatürkün direktifleriyle izmir birinci iktisat kongresinde alınan kararlar doğrultusunda 26 ağustos 1924 tarihinde kuruldu. iş bankası ilk genel müdürü celal bayarın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı. nominal sermayesi 1 milyon tl ydi. bu sermayenin fiilen ödenen 250 bin tl lik bölümü ise bizzat atatürk tarafından karşılanmıştı.

--- iktibas ---
reklamlarında memet ali alabora denen oyuncuyu kullanıyor.
büyük bir bankanın reklamında ve genel anlamda tüm reklamlarda reklamverenin olumlu imajı için sevilen, benimsenen, her kesimden insana sempatik gelen yüzlerin reklamlarda oynatıldığı bilinen bir uygulamadır.

peki memet ali alabora gibi politize olmuş, siyasi kimliğini çok açık net ortaya koymuş, birçok eylemde ön saflarda yer tutan, sendika liderliği yapan bir kişi, nasıl oluyor da iş bankası tarafından marka yüzü olarak kullanılabiliyor. bu nasıl bir cesarettir? iş bankası taraf olma riskini nasıl göze alabilmektedir.?
türkiye'nin her kesiminden müşteri kitlesi olan bir bankanın bu rahatlığı için bunun tek bir açıklaması olabilir. o da bir kısım insanlarımızın gerçekten çok saf oluşları. eğer chp ve onun simgelediği siyasi zihniyete mesafeli olan kesimler, iş bankasının siyasal bir taraf olduğunun bilincine varabilse, paralarını buraya yatırmak ve her türlü banka işlemini burdan yapmak konusunda net bir boykot fikri oluşturulabilse iş bankası büyük bir tokat yemiş olacaktır. ama ne yazık ki ülkemizde chpli olamayan ve çoğunluğu oluşturan kesimlerde siyasi bilince göre tavır alma yeteneği gelişmediği için adamlar hem milletin parasından para kazanmakta, hem de sonra utanmazca ve alay eder gibi millete muhalif tipleri gözümüzün önüne sermektedirler.
araştırmacı yazar cezmi yurtsever'in şöyle bir yazısı var.

--- iktibas ---

hindli müslümanlar'ın türk kurtuluş savaşı'nı desteklemek maksadıyla, atatürk adına gönderdiği paralarla kurulan i̇ş bankası ve chp'nin bu bankadaki ortaklık payı, chp-shp birleşmesinin bamteli...

--- iktibas ---

(http://cezmyurtsever-atatrk.blogspot.com/2011/03/hintli-muslumanlarn-parasyla-is-bankas.html)
internet sayfasına erişim yok. keza müşteri hizmetleri de telefonlara cevap vermiyormuş.
kime küstü, derdi ne, müşterilerine açıklama yapmayacak kadar ciddi ne var merak ediliyormuş.
ben bile merak ettim yani.
logosu dolar işareti şeklinde tasarlamış eski bir bankadır.


(http://imgim.com/94428dollar.jpg) --dolar işareti

(http://imgim.com/is-bankasi-is-basvurusu.jpg) -- i̇ş bankası logosu