ülker – dertli sözlük
fenerbahçe formasının arkasında eşşek kadar logosu olan bisküvici... (yahu tamam reklam ama hiç hoş durmuyo)
muhafazakar kimliğini hiç kaybetmeden yılları devirip dünya liderleri arasına girmiş hazır gıda üreticisi. eleştirenlere beni şok eden şu cümleyi aynen yazıyorum. "ülker, ailecek düşman olduğumuz ve 20 yıldır itina ile evimize sokmadığımız dinci firma." ya bu cümleyi kuranlar bilinçsiz, ya da biz? cevap da belli bence.
sabri ülker ve asım ülker'in 1944'te 3 işçi ve 6-7 kazanlı küçük bir fırında günde 200 kilo bisküvi üretimiyle başlayan ve bugün tüm dünyada bileği bükülmez bir seviyeye gelen marka.
sabri ulker zamanında hakikaten sevdiğim, güvendiğim, şimdilerde ise ne sevgimde ne de güvenimde diğer firmalardan farklı bir yerde durmayan marka. fabrikasını görmediniz, yiyip içtiklerinizin içinde neler var bilmiyorsunuz, geçerlilik belgelerini nasıl aldığından haberiniz yok, ananız mı babanız mı ne bu kör cahil güven kardeşim?
fenerbahçe takımımızın sırtına bile sirayet etmiş markadır. islami hassasiyetleri olduğu söylenir. doğru olabilir. fakat benim gözümde herhangi bir markadır. herhangi bir sömürücü markadır. hatta islami renkleri olan ama müslüman olmayan bir markadır.